elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Institut de Dret del Transport de l'UJI analitza en una jornada la legislació de Ports de l'Estat i de la Marina Mercant

  L'Institut de Dret del Transport de la Universitat Jaume I ha organitzat la jornada titulada «La legislació de Ports de l'Estat i de la Marina Mercant: present i futur» que tindrà lloc el divendres 1 de desembre de 2023 a la sala d'actes de l'Autoritat Portuària de Castelló. La jornada compta amb la col·laboració de la Fundació PortCastelló i el patrocini de la Generalitat Valenciana en el marc del projecte «L'ordenació i gestió dels ports i de la navegació marítima davant el nou context europeu: eficàcia i sostenibilitat».

  La jornada serà inaugurada pel president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez; la catedràtica de Dret Mercantil de l'UJI, M. Victoria Petit, i la professora de Dret Administratiu, Marta Oller.

  A continuació, tindrà lloc una taula redona en la qual participaran el subdirector general de Normativa Marítima i Cooperació Internacional, Julio Carlos Fuentes; M. José Morillas, catedràtica de Dret Mercantil en la Universitat Carles III de Madrid; Germán Orón, catedràtic de Dret Financer i Tributari en l'UJI; i José Luis Blasco, catedràtic de Dret Administratiu en l’UJI, en la qual s'analitzaran alguns aspectes de l'actual legislació de ports i de la Marina Mercant i la seua projectada reforma.

  La jornada finalitzarà amb la presentació a càrrec del subdirector general de Normativa Marítima i Cooperació Internacional, Julio Carlos Fuentes, i del director del Port de Castelló, Manuel J. García, de l'obra Comentarios al Texto Refundido de la Ley de Puertos del Estado y de la Marina Mercante y normativa de desarrollo, publicada per l'editorial Tirant lo Blanch, sota la direcció dels professors M. Victoria Petit Lavall, José Luis Blasco Díaz, Achim Puetz i Marta Oller Rubert.

   

  Pujar