24 de novembre de 2020 24/11/20

L’empresa que engegà el sistema d’accesibilitat del web municipal rep el premi Reina Letizia de Tecnologies de l’Accesibilitat

L’empresa que engegà el sistema d’accesibilitat del web municipal rep el premi Reina Letizia de Tecnologies de l’Accesibilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’empresa que engegà el sistema d’accesibilitat del web municipal rep el premi Reina Letizia de Tecnologies de l’Accesibilitat - (foto 2)

  L'empresa que va dissenyar i posar en marxa el sistema d'accesibilitat de la pàgina web de l'Ajuntament de Castelló, Everycode, ha sigut reconeguda amb el Premi Reina Letizia de Tecnologies de l'Accesibilitat 2016 pel seu projecte 'inSuit: Accesibilidad y Usabilidad Web Universal desde la nube'. Aquest guardó, atorgat i convocat pel Real Patronat sobre Discapacitat, es va crear l'any 2014 amb la finalitat de recompensar una tasca continuada de una persona física o jurídica duta a terme en un període de temps no inferior a cinc anys o un projecte amb perspectiva de continuïtat.

  L'eina 'inSuit' va ser escollida per proporcionar accessibilitat i usabilitat web universal. Aquesta plataforma permet l'accés a Internet a les persones amb discapacitat i, per tant, a tota la informació, serveis i gestions disponibles a la web. En concret, millora de manera automàtica el compliment de moltes de les directrius internacionals d'accessibilitat web i proporciona des del núvol ajudes tècniques com navegació amb ordres de veu, lectura de pàgina web o control de la grandària i contrast de la pàgina. La seua implantació és senzilla, ràpida i aplicable a qualsevol lloc sense necessitat de modificar la pàgina web d'origen. També es pot utilitzar des de qualsevol ordinador connectat a Internet, sense necessitat d'instal·lar software ni hardware específic.

  La versió posada en marxa a la web de l'Ajuntament, que funciona des del passat mes de desembre, se centra en les persones amb mobilitat reduïda i en els discapacitats visuals i cognitius. En el primer cas, l'aplicació oferix un sistema que llegix tot el contingut i permet l'elecció dels apartats a través de nombres. En el cas de ciutadans i ciutadanes amb mobilitat reduïda, l'accessibilitat al web es porta a terme per la veu, ja que es podran activar les diferents opcions a través de la veu. Un teclat virtual ajuda a les persones que tenen dificultats per manejar el ratolí. Pel que fa als discapacitats cognitius, el sistema simplifica la informació i oferix una opció de lectura per explicar el contingut de forma adaptada.

  El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, s'ha felicitat perquè "el reconeixement a aquesta empresa és un segell de qualitat per a la ferramenta que hem decidit utilitzar. La nostra aposta per l'accessibilitat és del millor que ara mateix es pot oferir a la ciutadania". "La inclusió dels col·lectius amb discapacitat en l'ús quotidià de la pàgina de l'ajuntament era un dels objectius més importants d'aquesta regidoria", assenyala Garcia.

  'InSuit' millora la qualitat de vida de les persones i la seua autonomia personal ja que permet l'accés a Internet a les persones amb discapacitat i, per tant, a tota la informació, serveis i gestions disponibles al web. Aixó inclou, per exemple, llegir les notícies, visualitzar vídeos i pdf, fer compres en línia, transferències bancàries o demanar cita al metge. Es tracta, a més, d'una solució gratuïta per a l'usuari.

  Pujar