elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'edil d'Urbanisme continua informant a peu de carrer als comerços de la Zona de Baixes Emissions

L'edil d'Urbanisme continua informant a peu de carrer als comerços de la Zona de Baixes Emissions
  • L'última reunió ha sigut aquest dimecres amb pimes i autònoms del carrer Navarra, les obres del qual van començar el passat 2 d'abril

MÉS FOTOS
L'edil d'Urbanisme continua informant a peu de carrer als comerços de la Zona de Baixes Emissions - (foto 2)
L'edil d'Urbanisme continua informant a peu de carrer als comerços de la Zona de Baixes Emissions - (foto 3)

El govern municipal segueix amb el seu compromís de mantindre informats als castellonencs sobre les obres de la Zona de Baixes Emissions. Per a això, el regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, continua reunint-se a peu de carrer amb veïns, pimes i autònoms de tota la ciutat.

Després de recórrer la setmana passada el raval de Sant Félix i reunir-se amb l'Associació de Veïns Raval de la Trinitat, l'última cita ha sigut aquesta vesprada amb els comerços del carrer Navarrés, en obres des del passat 2 d'abril. “Per al govern municipal és una prioritat que els veïns de la ciutat siguen els primers a saber quant duraran les obres o quines alternatives tenen perquè aquests treballs no interferisquen més del compte en el seu dia a dia”, assegura l'edil.

El regidor de l'àrea assegura que “aquest govern està al seu costat per això els escoltem per a poder millorar els problemes que puguen sorgir”. Toledo recorda que “aquesta és una obra heretada del govern anterior, que el govern actual ha reorientat de la mà dels veïns per a millorar-la, amb més places d'aparcament i més zones verdes, complint al seu torn amb les exigències que marca Europa i sense perdre el finançament de 8 milions d'euros”.

A més, l'edil insisteix que “per decisió d'aquest govern, aquest projecte no restringirà al trànsit de vehicles cap dels carrers integrats en el perímetre de la ZBE, només en moments puntuals si els mesuradors de la qualitat de l'aire l'indiquen i sense afectar els residents que podran accedir als seus habitatges en tot moment”.

Les obres al carrer Navarra tenen una duració estimada de huit mesos. Mentre duren els treballs se sol·licita l'eixida dels vehicles de la zona abans de les 7.45 hores i poden tornar a entrar a partir de les 18.45 hores, moment en el qual acaba la seua jornada laboral. En aquest aspecte, el regidor d'Urbanisme ha expressat que “volem que els veïns tinguen la tranquil·litat que poden entrar o eixir d'aquestes vies de manera puntual i, una vegada deixen de treballar les màquines poden circular sense problemes”.

A més, cal assenyalar que dins del projecte de Zona de Baixes Emissions, al carrer Navarrés no s'elimina cap plaça d'aparcament.

Projecte reorientat per a millorar l'accessibilitat

Els carrers seran totes de plataforma única i amb voreres més amples per a poder gaudir de la ciutat i garantir l'accessibilitat, amb un itinerari per a persones invidents. Com a detall a ressaltar, s'aplicaran materials fonoabsorvents per a reduir el soroll i fotocatalítics per a reduir la contaminació.

A més, amb aquesta remodelació de la ciutat es recuperen 219 places d'aparcament per als veïns, respecte al projecte del govern anterior i s'incorpora més arbrat i zones verdes que faran que siga més agradable passejar per Castelló.

Aquestes obres, que han començat a executar-se per fases i hauran d'estar finalitzades el 31 de desembre de 2025, formen part del projecte redissenyat de la Zona de Baixes Emissions. Una actuació que s'està duent a terme en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation, per a millorar l'accessibilitat de la ciutat de Castelló.

Pujar