18 de setembre de 2020 18/9/20

L'Ajuntament remunicipalitza el Centre Urban

L'Ajuntament remunicipalitza el Centre Urban - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló ha assumit la gestió del Centre Urban amb l'objectiu de potenciar aquest edifici polifuncional situat en la zona Oest de la ciutat, unes instal·lacions que sempre han estat en mans privades encara que van ser construïdes amb diners públics. Només el CEAM, la consergeria i la neteja estarà delegat en una empresa privada, de moment fins a setembre de 2019.

  Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, José Luis López, per a qui la remunicipalització del citat edifici "té a veure amb gestionar allò col·lectiu entre tots i totes per a millorar l'eficàcia i la transparència dels serveis municipals en general, i en aquest cas del Centre Urban en particular, aplicant criteris de sostenibilitat, racionalitzant les tasques i optimitzant els recursos".

  López ha indicat que els canvis que s'han introduït en el Urban "estan encaminats a donar-li una gran espenta al centre, potenciant-ho entre la ciutadania i posant-ho al servei de tota la societat, perquè és un edifici amb moltes possibilitats que pot ser més que un centre per a majors i veïns de la zona".

  En l'actualitat, les instal·lacions disposen de biblioteca, saló d'actes, locals per a associacions veïnals i culturals, i altres prestacions com el consultori de la zona, CEAM, aules d'informàtica, perruqueria, saló de jocs i cafeteria "L'oferta de serveis és àmplia però des de l'equip de Govern municipal entenem que es pot millorar i reorganitzar per a posar-la a la disposició de tots els castellonencs, siguen majors, joves o col·lectiu familiar amb xiquets", ha manifestat l'edil.

  Finalment, citar que l'empresa que s'encarregarà dels serveis que encara estan delegats en mans privades tindrà l'obligació per contracte de destinar el 0,7% de la quantia del mateix, uns 5.000 euros aproximadament, a finançar un projecte d'intervenció sociocomunitaria dirigit a les persones majors de la zona Oest, així com el compromís de dotar-ho de contingut social.

  Pujar