elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Castelló guarda un minut de silenci en homenatge als guàrdies civils morts en acte de servei a Barbate

L'Ajuntament de Castelló guarda un minut de silenci en homenatge als guàrdies civils morts en acte de servei a Barbate
  • La concentració ha comptat amb la presència del Coronel cap de la Guàrdia Civil de Castelló, el Comissari cap de la Policia Nacional de Castelló i el Comissari cap de la Policia Local al costat de l'alcaldessa i regidors de la corporació municipal

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Castelló guarda un minut de silenci en homenatge als guàrdies civils morts en acte de servei a Barbate - (foto 2)

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat un minut de silenci aquest dilluns en la Plaça Major per la defunció de dos guàrdies civils en acte de servei contra el narcotràfic a Barbate. A més de l'assistència dels membres del consistori quasi íntegrament, s'ha comptat amb la presència del coronel cap de la Guàrdia Civil de Castelló, Ángel Gil; el Comissari cap de la Policia Nacional de Castelló, Emilio Romero, i el Comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier *Catalán.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha afirmat que “volem mostrar tot el nostre afecte, el nostre respecte i el nostre afecte a les famílies de Miguel Ángel i David, que són els dos guàrdies civils morts en acte de servei, així com agrair la gran labor que realitzen cada dia els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”.

Carrasco també ha volgut reclamar al Govern que es dote a la Guàrdia Civil amb tots els mitjans humans i materials necessaris: “Estan manant als nostres agents a lluitar contra el narcotràfic amb pistoles de salva. Per al Govern de Sánchez sembla que si que hi ha mitjans disponibles per a recolzar l'independentisme, però lamentablement no n'hi ha per a fer costat a la nostra policia i a la nostra Guàrdia Civil”.

Per part seua, Antonio Ortolá, regidor de Seguretat i Emergències, ha explicat que “volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat a les famílies dels agents i reconéixer la gran labor que realitzen els cossos de seguretat arriscant les seues vides cada dia”.

El regidor responsable de l'àrea de seguretat ha afirmat que “l'afecte que ha mostrat Castelló durant aquest minut de silenci és una prova de la gran faena que realitzen els cossos de seguretat, i és una vergonya que el Govern de Sánchez no els garantisca els mitjans necessaris per a garantir la seua seguretat”. Ortolá ha insistit que “des que va començar la legislatura hem posat tota la nostra obstinació a garantir a la Policia Local les millors condicions materials i humanes de treball i així ho continuarem fent perquè per a nosaltres és una prioritat”.

La plaça Major ha sumat la presència destacada de multitud de veïns que han expressat el seu profund pesar i gratitud amb un càlid aplaudiment en reconeixement al servei i sacrifici dels morts. A més, en un gest espontani, han ressonat diversos “vives” a la Guàrdia Civil, demostrant el suport i admiració cap als qui arrisquen les seues vides en defensa de la seguretat i la justícia.

Pujar