elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament avança en el Pla de xoc de neteja esbrossant el Camí Fons i altres camins de la Marjalería

L'Ajuntament avança en el Pla de xoc de neteja esbrossant el Camí Fons i altres camins de la Marjalería
  • “La neteja de camins i séquies era una de les principals demandes que hem atés. Volem que els veïns de la Marjalería visquen en les millors condicions”

L'Ajuntament de Castelló continua amb els treballs d'adequació de camins rurals, especialment en la Marjalería, en el seu compromís per aconseguir una ciutat més neta. En estos moments, una desena d'operaris de la Brigada Municipal Agrària s'encarrega dels treballs de desbrossament i neteja en el Camí Fons. Esta actuació en ple cor de la Marjalería forma part del Pla de xoc de neteja que el govern municipal va posar en marxa el mes de juny.

La Tinenta alcalde del Grau, Ester Giner, insisteix que “estem treballant perquè la neteja arribe a tots els racons de la ciutat perquè volem una ciutat més neta. No escatimarem en esforços”. En este sentit, Giner ha destacat que “la neteja de camins i séquies era una de les principals demandes que hem atés. Volem que els veïns de la Marjalería visquen en les millors condicions”.

“El govern municipal continuarà prioritzant l'escolta activa veïnal per a donar resposta a les necessitats dels castellonencs, procurant donar solucions de manera ràpida i efectiva. Volem continuar sent un govern útil als veïns”, afig. Cal recordar que la Marjalería compta amb una oficina d'atenció ciutadana, situada en la caseta de fusta i en horari de 9.00 a 14.00 hores, des de la qual s'atenen peticions referents a la millora de serveis públics com la neteja, entre altres consultes.

A estos operaris de la Brigada Municipal Agrària se sumen 41 persones que l'Ajuntament ha contractat, a través del Programa de Foment de l'Ocupació Agrària, per a fer treballs de neteja de séquies i camins rurals del municipi. Es tracta de 36 peons i 5 oficials que estan contractats a jornada completa i durant un període de tres mesos per a adequar vorals i cunetes de camins rurals.

Fins al moment s'ha actuat en el camí Vell de la Mar per l'entrador La Marina, carrerasa Llau, entre Entrilles i l'entrador la Marina, Serradal Vell, entre La Plana i Carrerasa de Llau, Bomboí, Carrerassa de Llau, en el tram que inicia des de la Plana, Pal Blanc B, en el primer tram del carrer Acàcies de Olivaret, en la senda verda Serradal per l'entrada des de Germans Bou, Marco Polo, en tanca REFEYME, carrer Mar Blau, av. Germans Bou, carrer Riu Segre, grup Roquetes, Travessera, camí Borriol a la Costa, Quadra Colomer, camine servei AP7 entre Borriol a la Costa-Quadra Colomer, voltants de les instal·lacions esportives Chencho i el cementeri nou.

Respecte a les séquies, fins a la data s'ha actuat en Travessera de la Fileta, Mota, Ànecs, Panisares, Durá, Almassorina, Pacheset, Oliver, Bandolers, Fila Panissares, tram séquia entre La Fileta i Oliver i en la Fila Vilanova, en el tram paral.lel a camí Cadernera.

Cal recordar que el Pla estratègic de neteja aborda quatre àrees: neteja viària, recollida de fulles, erradicació d'abocadors il·legals i neteja de grafitis en mobiliari urbà i façanes, que estan realitzant treballadors del Pla Propi d'Ocupació Municipal.

Pujar