elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea

L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea
  • Salomé Pradas assenyala que aquest projecte “es concep com una finestra d'oportunitats per al desenvolupament del sector aeroespacial de la Comunitat Valenciana”

Galeria de fotos
Aeroport Castelló Business Forum 2023
Aeroport Castelló Business Forum 2023
MÉS FOTOS
L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea - (foto 2)
L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea - (foto 3)
L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea - (foto 4)
L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea - (foto 5)
L'aeroport de Castelló acollirà una incubadora de start-ups de l'Agència Espacial Europea - (foto 6)

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defensat que l'Aeroport de Castelló porta camí d'erigir-se en “un espai pioner per al desenvolupament d'empreses del sector aeroespacial” gràcies al programa de l'Agència Espacial Europea (EIXA, per les seues sigles en anglés) que ha triat les instal·lacions de Vilanova de Alcolea per a crear una incubadora de ‘start-ups’ d'alta tecnologia que la seua posada en marxa està prevista per a 2024.

La consellera ha clausurat aquest dijous la III edició del Aeroport Castelló Business Fòrum que ha reunit representants d'empreses del sector turístic i que ha comptat també amb la participació de representants de la indústria aeroespacial com la signa PLD Space, que va completar recentment amb èxit el llançament del Miura-1, el primer coet espanyol.

Salomé Pradas ha destacat que el projecte de l'EIXA -promogut a través de l'empresa pública Aeroport de Castelló en col·laboració amb el consorci espacial valencià ValSpace- “es concep com una finestra d'oportunitats per al desenvolupament del sector aeroespacial de la Comunitat Valenciana i forma part de la decidida aposta del Consell que presideix Carlos Mazón per l'emprenedoria, la innovació, el coneixement i la retenció de talent”.

Per a Pradas, gràcies a aquesta iniciativa, l'Aeroport de Castelló “s'erigirà com un dels espais pioners en el desenvolupament de les noves tecnologies amb aquest programa de tres anys de duració que permetrà impulsar un total de 12 projectes empresarials”. L'objectiu és donar suport al naixement i consolidació de start-ups del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de les tecnologies de l'espai cap a altres sectors.

Les xifres de l'Aeroport de Castelló

D'altra banda, la consellera també ha destacat els “beneficis” que l'aeroport continua generant i que demostren que la decisió de dotar a Castelló d'una porta aèria “va ser encertada”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que de gener a novembre han passat per les seues instal·lacions més de 270.000 passatgers i es preveu tancar l'any amb més de 280.000, “amb el que pràcticament dupliquem el registre de 2022 quan es van aconseguir els 150.000”. En aquest temps, a més, s'han operat 11 rutes, les quals, es convertiran en 16 amb les 5 noves que s'acaben d'adjudicar per part del Consell.

“Ens hem marcat l'objectiu de situar l'aeroport en el grup dels quals tenen més de 300.000 passatgers anuals. En concret, la previsió per a l'any vinent és aconseguir els 350.000 passatgers”, ha conclòs Salomé Pradas.

Pujar