elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta Electoral suspén el Festival del Vent a petició del PSOE i Castelló el recorre: “No és un acte polític”

La Junta Electoral suspén el Festival del Vent a petició del PSOE i Castelló el recorre: “No és un acte polític”

  El nou Festival del Vent amb el qual Castelló vol obrir la temporada de platges està en l'aire per la contesa electoral de les eleccions europees.

  I és que este divendres la Junta Electoral ha prohibit a petició del PSOE el Festival del Vent, un esdeveniment que es manté de moment en el calendari per a l'1 i 2 de juny, a l'espera que es resolga el recurs que l'Ajuntament ha presentat.

  El PSOE havia presentat un recurs davant la Junta Electoral de Zona argumentat que la Llei orgànica del Règim Electoral General (Loreg) indica que “des de la convocatòria de les eleccions -en este cas el 9 d'abril de 2024-, i fins a la celebració d'estes, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions a les realitzacions o els assoliments obtinguts”.

  Uns arguments que han validat en l'òrgan electoral, a excepció del vot particular d'un dels seus membres. No obstant això, des de l'Ajuntament recorden que este és un acte que està programat des del mes de gener, quan es va presentar, en Fitur.

  Així mateix, recalquen que no es tracta d'un acte polític i que ni tan sols ho organitza l'Ajuntament, ja que només dona suport a un esdeveniment que organitza l'Associació d'Empresaris i Entitats Esportives Platges de Castelló (Adepla).

  “Quina casualitat que per a la seua estrena s'haja elegit una setmana abans de les eleccions europees. No hi ha dubte que es realitza amb fi electoralista i per a vendre-ho com a assoliment per part de l'equip de govern en plena campanya electoral”, assenyala la portaveu socialista Patrícia Porta.

  Es posposa la Trobada Veïnal

  A més, la Trobada Veïnal organitzada per a este dissabte 25 de maig, al Palau de la Festa, des de la Regidoria de Participació Ciutadana també ha quedat prohibit per la Junta Electoral a petició dels socialistes.

  En este cas, des del consistori s'ha optat per posposar l'acte per a després de l'estiu, esquivant així la qüestió.

  Per al PSPV-PSOE, “no hi ha dubte de la intencionalitat electoralista d'este esdeveniment, on tant l'alcaldessa com el regidor, tots dos del PP, tenen un ampli aparador per a la venda d'assoliments”, argumenta Patrícia Porta.

   

  Pujar