elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Guerra oberta en el PSPV de Castelló: Una gestora prendrà el control del partit després de dimitir la mitat de l'executiva

Guerra oberta en el PSPV de Castelló: Una gestora prendrà el control del partit després de dimitir la mitat de l'executiva
  • 16 dels seus 29 membres han dimitit per a traure al secretari general Germán Renau

Guerra oberta en l'agrupació socialista de Castelló de la Plana, on este dimecres s'ha formalitzat la dimissió de 16 dels 29 components de la seua executiva (més de la mitat), forçant així l'eixida del secretari general Germán Renau, qui estava enfrontat amb el sector de la ex alcaldessa Amparo Marco en una batalla que s'allarga des de fa ja una dècada.

Han dimitit els exregidors Patricia Puerta, José Luis López, Jorge Ribes, Mónica Barabás, Mary Carmen Ribera i Omar Braina, a més de Eva Lidón Barreda, Asunción García, Valeria Torregrosa, Manuel Pegueroles, Gema Soriano, Salvador Hugo, Sergio Tomás. Andrea González, Emilio Llanos i Paola Valerino.

Cal recordar que a tres mesos de les passades eleccions del 28M el partit ja va mostrar la seua divisió en la capital de la Plana, on es van presentar dos llistes, una a proposta de Marco amb els seus regidors en el govern municipal i una altra plantejada pel diputat Germán Renau, secretari general del PSOE a la ciutat, que buscava cares noves.

Finalment va prevaldre la llista de l'excalcaldesa, mentres que Renau no va repetir com a diputat en el Congrés, encara que a l'inici de l'any va ser nomenat assessor del Ministeri de Transició Ecològica de Teresa Ribera.

El PSPV provincial ha confirmat este dimecres que estes dimissions han sigut entregades i certificades en la seu del partit, complint amb l'article 244.3 dels Estatuts.

Una vegada verificades les firmes i establit que les dimissions presentades són més del 50% dels membres que formen part de l'actual Comissió Executiva Municipal, es procedirà a comunicar esta situació als òrgans superiors i proposar la constitució d'una Comissió Gestora per a fer compliment dels Estatuts Federals i del Reglament.

Des del partit expliquen que “per a evitar buits de poder, en els casos de dimissions que donen lloc a una Comissió Gestora i fins a la seua aprovació definitiva, la Comissió Executiva Federal podrà decidir quina Comissió Executiva d'àmbit territorial superior a l'afectada podrà gestionar els assumptes de tràmit i de gestió diària de l'òrgan en qüestió”.

Així mateix, el PSPV-PSOE provincial recorda que la Comissió Executiva Federal és la competent per a la designació d'una comissió gestora a proposta de la Comissió Executiva d'àmbit territorial superior a l'afectat. Entre les funcions de la comissió gestora està la de posada en marxa del procés que done lloc a l'elecció d'una nova Secretaria General i la Comissió Executiva, en el termini de noranta dies.

 

Pujar