elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes

El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes
  Galeria de fotos
  Gran desfilada de Carnestoltes del Grau de Castelló 2024
  Gran desfilada de Carnestoltes del Grau de Castelló 2024
  MÉS FOTOS
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 2)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 3)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 4)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 5)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 6)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 7)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 8)
  El Grau de Castelló se submergix en la fantasia amb la Gran Desfilada de Carnestoltes - (foto 9)

  El Grau de Castelló viu amb intensitat les seues populars festes d'hivern amb el Carnestoltes més participatiu i inclusiu, el programa complet del qual fins al diumenge pots consultar en este enllaç.

  Este dissabte a la nit ha arribat a l'equador de la seua programació amb un multitudinari acolliment en tots els actes, destacant la Gran Desfilada de Carnestoltes que ha omplit de fantasia els carrers del districte marítim.

  Pots consultar les millors fotografies del gran cercaviles i buscar-te en l'esdeveniment en la galeria de fotografies d'elperiodic.com, que ha sigut present en el dia més màgic del barri marítim de la capital.

  La tinenta d'alcalde del Grau assegura que “està sent un carnestoltes molt participatiu, com vam poder comprovar anit amb les més de 500 persones que es van reunir a la Sala Grau per al sopar de pa i porta. Hi havia ganes de Carnestoltes i els grauers ho estan demostrant”. I és que el govern municipal ha potenciat aquesta edició amb una programació amb més de 20 actes per a arribar a un gran nombre de persones, seguint la línia d'omplir de vida la ciutat per a reforçar l'atractiu turístic, en aquest cas, del districte marítim.

  Es considera una de les festes més populars que viuen intensament els graueros. Prova d'això és la massiva afluència que han acollit tots els actes fins al moment, com ha sigut el cas, aquest dissabte, de la Desfilada Infantil de Carnestoltes al costat dels Dolçainers i Tabaleters del Grau que han ambientat el matí grauera amb un cercaviles que ha partit des del carrer Churruca fins a arribar al parc de la Panderola, on tot seguit ha tingut lloc l'espectacle Cucut canta tu, de la companyia Trévol Teatre.

  Els tallers han acollit a un gran nombre de xiquets i xiquetes i a les seues famílies que han gaudit dels pinta cares i jocs de fusta durant tota la vesprada.

  Com era d'esperar, l'acte central de les festes graueras ha arribat amb la Gran Desfilada de Carnestoltes que ha comptat amb la participació de les penyes, la comissió de festes, nombroses carrosses, comparses, xarangues, Pitakumba Batukada, la companyia Drag Màgic Teatre, Xarxa Teatre i per descomptat, el Rei Carnestoltes.

  Giner ha aprofitat per a “convidar a tots els veïns i visitants d'altres poblacions a continuar participant en tots els actes que hem impulsat des de l'Ajuntament per a gaudir d'un carnestoltes a l'altura del que els graueros mereixien”.

  L'última jornada del Carnestoltes, aquest diumenge, acollirà l'Enterrament de la Sardina amb rematada pirotècnica que tindrà lloc a l'esplanada del Casal Jove i el lliurament de premis Carnestoltes 2024. “És un Carnestoltes inclusiu. Igual que els actes de la Crida infantil, la Recepció del Rei Carnestoltes i la Gran Desfilada, en l'Enterrament de la Sardina també hi haurà una ubicació específica destinada a persones amb mobilitat reduïda”, indica l'edil. Està ubicació es troba al carrer Sebastián Elcano amb el Carrer Verge del Carmen i a l'esplanada del Casal Jove.

  A més del popular acte, aquest diumenge a les 11.30 hores hi haurà concurs de disfresses amb mascotes, organitzat per l'Associació de Comerços del Grau, al parc de la Panderola, a més de tallers infantils.
  Cal recordar que per a aquesta nova edició del Carnestoltes s'ha activat un servei especial cada 30 minuts de TRAM per als desplaçaments durant tot el cap de setmana.

  Pujar