elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran Via reobri el seu camp de futbol després de concloure el canvi de gespa amb una inversió de 480.000 euros

Gran Via reobri el seu camp de futbol després de concloure el canvi de gespa amb una inversió de 480.000 euros
  • L'alcaldessa visita les instal·lacions després d'una actuació que ha modernitzat el complex i dignificat la pràctica esportiva

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d'Obres, José Luis López, han visitat aquest divendres el complex esportiu de Gran Via després de la finalització de la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, un projecte que ha comptat amb una inversió de 480.000 euros (IVA inclòs). Marco ha destacat que, amb aquesta actuació, “les persones usuàries d'aquest camp ja poden gaudir d'unes instal·lacions modernes i dignes per a la pràctica de l'esport”.

L'Ajuntament de Castelló va reobrir aquest dijous el camp de Gran Via per a la volta als entrenaments i al joc esportiu amb una nova gespa artificial de qualitat, amb certificat FIFA Quality. “Hem complit amb els i les usuàries d'aquestes instal·lacions, donant resposta a la demanda de renovació total de la gespa i garantint les òptimes condicions per a la pràctica del futbol”, ha indicat Marco. L'alcaldessa ha destacat que aquesta inversió se suma a unes altres que el govern municipal està realitzant “per a continuar millorant dia a dia les instal·lacions esportives de la ciutat”.

En aquest sentit, s'ha referit a actuacions recents com la substitució de la il·luminació existent en cinc camps de futbol municipals per llums de major eficiència energètica amb tecnologia LED que permetran un estalvi en energia i la reducció d'emissions de CO₂. En total, amb una inversió de 156.555 euros, s'han substituït les llums de dos camps en les instal·lacions esportives Chencho, en el camp del Parc Esportiu Sindical i en els camps de futbol del grup Sant Agustí i del grup Perpetu Socors. Així, l'alcaldessa ha posat l'accent que la nova actuació de Gran Via “va en línia d'aquesta aposta del govern municipal per la millora progressiva de les instal·lacions esportives de la ciutat”.

Cal recordar que el projecte de canvi de gespa ha consistit en el desmuntatge de la gespa existent i la construcció d'una base asfàltica en tot l'àmbit d'actuació per a la posterior col·locació de la nova gespa artificial que compta amb certificat FIFA Quality. L'actuació ha sigut executada per la mercantil Fildturf Poligras S. A., que, a més, ha instal·lat sis porteries noves en el camp (dos per al camp de futbol 11 i quatre per als dos camps de futbol 8).

La utilització de gespa artificial instal·lada permet un ús intensiu de la instal·lació a diferència de la gespa natural la ràtio d'utilització de la qual màxima està entorn de les 10 hores setmanals. La nova gespa posseeix unes característiques tècniques i mecàniques que ho fan mes apte per a la pràctica esportiva que el paviment deteriorat existent.

El de Gran Via és un complex creat en els anys 80 en el qual es va escometre una remodelació important l'any 2009 consistent en la construcció de vestuaris, oficina, cafeteria i pavelló cobert, la instal·lació de gespa artificial en el camp de futbol existent i el condicionament dels espais exteriors. El pas del temps, unit a l'ús intensiu de les instal·lacions ha derivat en un desgast notable de la gespa artificial del camp de futbol que aconsellava la seua substitució.

Pujar