elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern i els venedors pacten un calendari de reunions per a impulsar junts el projecte de remodelació del Mercat Central

El Govern i els venedors pacten un calendari de reunions per a impulsar junts el projecte de remodelació del Mercat Central
  • “És una actuació prioritària per a aquest equip de govern, amb la qual aconseguirem millorar la competitivitat dels comerciants, embellir i actualitzar aquesta instal·lació, així com equiparar-nos a altres capitals, els mercats de les quals són referents”

L'Ajuntament de Castelló i els venedors del Mercat Central s'han reunit hui i han acordat establir un calendari de reunions que permetrà, progressivament, consensuar el disseny del projecte de remodelació i l'organització de l'activitat comercial perquè totes dues actuacions siguen compatibles en el temps i generen les menors molèsties per a totes dues parts. L'objectiu és transformar l'actual recinte en un modern aparador de productes de qualitat, al mateix temps que incorpore una secció gastronòmica, amb la finalitat que servisca de reclam turístic, en la línia del que ja ocorre en altres capitals, cas de Madrid, València, Màlaga… o també en localitats de la província com Borriana o Vinaròs.

La Sala de Juntes del consistori ha acollit la primera presa de contacte entre l'administració municipal, tècnics i comerciants per a establir diferents grups de treball i així abordar de manera conjunta i cohesionada, les principals línies d'actuació. El pròxim dia 8 de desembre, quedaran definides les taules de treball per part dels comerciants i la setmana següent, es procedirà a la constitució de la comissió mixta amb representants de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló.

Cal recordar, que la remodelació del Mercat Central és una demanda històrica dels propis comerciants que venien reivindicant un pla de condicionament i modernització de l'edifici, per a així augmentar la seua competitivitat i atractiu.

És també, un dels compromisos més importants adquirits per l'actual equip de govern. De fet ha sigut la pròpia alcaldessa, Begoña Carrasco qui ha recordat que “abans d'eleccions ratifiquem davant notari iniciar el projecte de reforma en 2023, i així ho estem complint”.

La primer edil ha recalcat que “és una actuació molt significativa, perquè Castelló mereix tindre un Mercat Central en condicions, que siga referent per la qualitat dels seus comerços i productes, així com per ser un enclavament d'alt impacte gastronòmic, supose un atractiu més per a turistes i visitants i puguem equiparar-nos també a altres capitals”.

Carrasco també ha recordat que, de manera estratègica estan desenvolupant un pla d'acció municipal, per a dinamitzar la ciutat i “retornar la vida als nostres carrers, així com revitalitzar el centre. El mercat Central és un lloc clau en el cor de la nostra ciutat i amb aquesta actuació, aconseguirem junts que torne a bategar amb força”.

Pujar