elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern de Castelló vol posar en marxa una modernització dels mercats fent partícips als comerciants

El govern de Castelló vol posar en marxa una modernització dels mercats fent partícips als comerciants
  • L'alcaldessa, Begoña Carrasco, es reunirà en les pròximes setmanes amb els comerciants per a dissenyar les línies d'un projecte, que suma 2,4 milions d'euros d'inversió

  • “Permetrà als nostres mercats ser més moderns i competitius i es podrà veure beneficiat tot el comerç local”, explica l'alcaldessa Begoña Carrasco

  • “El farem de la mà dels comerciants per a garantir que aquesta important inversió, que durem a terme majoritàriament amb fons europeus, siga un èxit i complisca amb les expectatives dels castellonencs”

El govern de Castelló vol posar en marxa una modernització del Mercat Central i de Sant Antoni, fent partícips als comerciants. Es tracta d'un projecte del qual es podrà veure beneficiat tot el comerç local.

L'alcaldessa Begoña Carrasco es reunirà en les pròximes setmanes amb els comerciants per a dissenyar, entre tots, les línies d'un projecte que suma 2,4 milions d'euros d'inversió i “que permetrà als nostres mercats ser més moderns i competitius. Volem que el cor de la ciutat torne a bategar i només l'aconseguirem fent costat al nostre comerç de proximitat perquè el seu projecte de vida siga rendible”.

El projecte serà finançat majoritàriament amb diners d'Europa i contempla, entre altres mesures, la instal·lació de taquilles refrigerades en el Mercat Central, el de Sant Antoni, també en pàrquings i en diferents zones de la ciutat “perquè el nostre comerç competisca de tu a tu amb altres grans superfícies i plataformes, acostant el producte local als consumidors, portant-los la seua compra al punt de recollida més còmode per a cadascun”, ha manifestat la primera edil.

L'alcaldessa ha mantingut una reunió amb tècnics municipals i regidors a fi invertir els 1,9 milions d'euros procedents de la Unió Europea (UE), dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Next Generation, als quals l'Ajuntament aportarà 500.000 euros, fins a sumar 2,4 milions per a dur a terme aquesta digitalització de mercats. En la trobada ha participat el regidor de Modernització i Transparència, Paco Cabañero; i la Coordinadora de l'Àrea d'Inversions i Grans Projectes, Paz Aledón.

El projecte engloba en línies generals un sistema amb el qual facilitar a tots els compradors, especialment als quals resideixen en els barris més allunyats del centre, que puguen comprar en el comerç del centre i recollir els productes on els siga més còmode. Per a això s'instal·laran les esmentades taquilles refrigerades en diversos punts de la capital per a l'òptima conservació dels aliments. El trasllat dels productes des del punt de venda a les taquilles es realitzarà mitjançant transport sostenible –bicicletes elèctriques o patinets-- i la tramitació de les comandes es realitzarà mitjançant una senzilla aplicació mòbil (APP) denominada Market Plau.

“La implantació i el desenvolupament d'aquest projecte i els altres inclosos en els Next Generation es faran de la mà dels comerciants, perquè pensem que és l'única manera de garantir que aquesta important inversió tinga els resultats esperats”, ha remarcat l'alcaldessa. I ha insistit que “des del primer minut em vaig comprometre amb els representants d'aquest sector a implicar-los en totes les decisions que els afectaren i aquesta no serà una excepció”, assegura Carrasco.

“Els nostres mercats són un referent del tracte pròxim amb el client, però també és cert que han d'adaptar-se als nous temps per a subsistir i que la gent jove aposte per emprendre en un sector econòmic que és fonamental per a l'economia castellonenca”, ha assegurat l'alcaldessa.

Pujar