elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació Huguet rep la cessió d’un quadre de Ramón Huguet, pare de Gaetà Huguet

La Fundació Huguet rep la cessió d’un quadre de Ramón Huguet, pare de Gaetà Huguet
  • L’obra fou adquirida per un antiquari local i ara romandrà al Menador

MÉS FOTOS
La Fundació Huguet rep la cessió d’un quadre de Ramón Huguet, pare de Gaetà Huguet - (foto 2)

El Patronat de la Fundació Huguet, presidit per Ignasi Garcia, ha rebut aquest matí un quadre de Ramón Huguet que fou adquirit per la tenda d’antiguitats i col·leccionisme de Castelló ‘Déja Vú Brocante’. A proposta de la pròpia Fundació que s’interessà pel mateix en assabentar-se, ara ha estat voluntat de la tenda d’antiguitats fer aquesta cessió que permetrà preservar la figura de la família Huguet.

Garcia ha agraït a Lucas Martínez, propietari de la tenda d'antiguitats, la cessió del quadre de Ramón Huguet a la Fundació. “És un honor la cessió d’aquesta obra i mostra del compromís de la ciutadania de Castelló amb la seua història i el seu patrimoni artístic i intel·lectual”, ha afegit. Ambdós, han firmat aquest mateix matí el document de cessió del quadre.

Lucas Martínez va adquirir el quadre com a part de una col·lecció d’obres d’artistes locals, entre les quals hi havia de Porcar. Lamentablement, el col·leccionista inicial no tenia cap registre de l’origen dels seus quadres, però gràcies a la inscripció que apareix en l'obra es va identificar a Ramón Huguet i la mateixa, segons Martínez, “ha permès que l’obra puga acabar al millor lloc possible, el dipòsit de la Fundació i en un edifici tan important per a Castelló com és el Menador”.

Tal com ha explicat Vicent Pitarch, patró de la Fundació Huguet, “Ramón Huguet Gimeno (1807-1881) va ser regidor del primer ajuntament constitucional de Castelló al 1936 i qui va crear part de la hisenda dels Huguet, la reconeguda família castellonenca que tantes contribucions ha fet per la ciutat”. Huguet Gimeno és el pare de Gaetà Huguet Breva i l’avi de Gaetà Huguet Segarra.

Ara, el quadre romandrà exposat al despatx de la Fundació Huguet ubicat al Menador Espai Cultural. La Fundació Huguet, creada sota la voluntat testamentària de Gaetà Huguet Segarra, és una entitat sense ànim de lucre que, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, té com a objectiu la promoció del valencianisme cultural, especialment quant a la difusió de la llengua valenciana.

Pujar