Castellano

Enrique Vidal assumeix la presidència del Port de Castelló amb el repte de rematar els grans projectes

Enrique Vidal assumeix la presidència del Port de Castelló amb el repte de rematar els grans projectes
  • Vidal ha apuntat a un perfil continuista amb l'objectiu de concloure iniciatives com la unió de les dues dàrsenes, el projecte Octopus o l'obertura del port a la ciutat

MÉS FOTOS
Enrique Vidal assumeix la presidència del Port de Castelló amb el repte de rematar els grans projectes - (foto 2)

Enrique Vidal ha ja és el nou president de Portcastelló. L'economista ha assumit aquest dimarts la presidència del Port de Castelló després de l'eixida de Rafa Simó, cap de llista del PSVP per la província de Castelló per a les eleccions autonòmiques del 28M.

Vidal, que ha assumit el lloc el mateix dia que el seu homòleg valencià, Joan Calabuig, ha apuntat a un perfil continuista per a rematar els projectes iniciats pels seus predecessors.

Així, s'ha referit als grans projectes que té en marxa la infraestructura portuària, com l'accés sud ferroviari, l'estació intermodal, el pont entre totes dues dàrsenes per a crear “un sol port”, la millora de les connexions per carretera i la iniciativa Octopus per a captar empreses industrials i tecnològiques en la dàrsena sud.

Així, destacat aquestes obres per a consolidar al port, en aquests moments el novè del sistema portuari espanyol. “Un projecte col·lectiu” de 121 anys d'història al servei de l'economia provincial.

D'altra banda, també ha posat en valor l'obertura del port cap a la ciutat amb activitats d'oci, el nou edifici morú, o l'edifici comandància, que serà recuperat per a, entre altres qüestions, instal·lar el museu de la mar.

En aquest sentit, Vidal ha recordat emocionat la seua infància entorn del port i ha rememorat com va aprendre a “nadar i navegar” i la relació del seu pare amb el Club Nàutic de Fusta, el predecessor de l'actual, el “de pedra”. “Sóc grauero, així em sent”, ha assenyalat.

Vidal, de marcat perfil tècnic, ve de gestionar la Ciutat dels Arts i els Ciències, on ha sigut director general de 2015 a 2022, quan va passar a la direcció adjunta de l'Aeroport de Castelló.

Un milió de metres quadrats per a noves indústries

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el caràcter “estratègic” que té Port Castelló per a tota la Comunitat Valenciana pel seu potencial per a impulsar la nova indústria valenciana i generar ocupació.

A més, ha destaqueu la importanca de l'eix UJI-ceràmica-port, que conjumina la formació, amb el motor econòmic provincial i la palanca exportadora del territori.

En aquest sentit, s'ha referit a la necessitat de disposar de sòl industrial “per a albergar noves iniciatives” i al projecte iniciat al costat de l'Ajuntament de Castelló i l'autoritat portuària per al desenvolupament de més d'un milió de metres quadrats “per a poder implantar les noves indústries que tindran a veure amb la transició digital i energètica”.

A més, ha recordat el seu vessant sostenible i mediambiental, ja que aquest és l'únic port d'Espanya que ha subscrit un conveni per a millorar la qualitat de l'aire derivada de les seues activitats.

El president de Ports de l'Estat, Álvaro Rodríguez, s'ha referit a la potència d'aquesta infraestructura, que continua sumant inversions com“el projecte ambiciós” per a portar la càrrega i descàrrega de cru i els seus derivats i altres nous combustibles en la dàrsena sud o l'aposta per l'electrificació del recinte.

 

Pujar