elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

D'estudiant de cuina a estar entre els fogons del Celler de Can Roca

D'estudiant de cuina a estar entre els fogons del Celler de Can Roca
  • Tres alumnes de la Xarxa de CdT aconsegueixen una beca per a formar-se en El Celler de Ca Roca

MÉS FOTOS
D'estudiant de cuina a estar entre els fogons del Celler de Can Roca - (foto 2)
D'estudiant de cuina a estar entre els fogons del Celler de Can Roca - (foto 3)

"Arribar fins a ací ja era un somni així que açò és increïble". María del Rosario Aráez encara està assimilant el fet que va a cuinar en un dels millors restaurants del món. Esta alumna de cuina és una de les tres estudiants que ha obtingut una beca per a cuinar en el Celler de Ca Roca.

Com María del Rosario, altres dos alumnes de la Xarxa de CdT, tindran l'oportunitat de passar quatre mesos entre els fogons d'este restaurant de primer nivell i aprendre de xefs com els germans Roca. És una oportunitat que els ha canviat la vida, tal com reconeixia María del Rosari a elperiodic.com: "De fet anava a començar ara un curs de rebosteria però òbviament no ho vaig a poder fer", bromejava esta jove alacantina.

Com als germans Roca, a esta jove la cuina li ve de bressol: "Sempre m'ha agradat molt cuinar". De fet, la seua família regenta un restaurant de barri a Benijòfar, on col·labora des de xicoteta. Un altre dels guardonats amb esta oportunitat és Rubén Fortea, que amb tan sol 25 anys va a seguir els passos de grans xefs. Natural de Sagunt, Rubén cursa els seus estudis de cuina en el CdT de Castelló. La passió per la cuina li ve de la seua infància i la compagina amb una altra de les seues aficions, la música.

La tercera afortunada ha sigut Gema Fernández, d'Alcalá d'Henares. La madrilenya ha estudiat el certificat de professionalitat de Sumiller en el CdT de Castelló. L'enologia li va fer abandonar el seu treball anterior i tornar a la sala d'un restaurant. Hui treballa com sumiller en el restaurant de l'Hotel *Voramar (Benicàssim).

Eren una vintena d'aspirants dels diferents Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana els que es presentaven a estes beques, un projecte social i formatiu lligat a la gastronomia del BBVA i Celler de Ca Roca i en la qual ha col·laborat l'Agència Valenciana de Turisme (AVT): "Esta iniciativa va en línia amb la transformació que està tenint lloc en l'estratègia i en els CdTs amb nous programes i nous horitzons", ha explicat el secretari autonòmic de l'AVT.

Abans de conèixer als becats, els propis germans Roca han donat una xarrada en la qual han explicat els seus plats estavella i l'ideari que els identifica: des de la història, la naturalesa, l'humor... totes les sensacions representades en un plat i en un sabor. L'exposició ha agradat molt als assistents que abarrotaven la sala ja que molts d'ells eren aprenentes de cuina.

Per la seua banda, el director regional de la Territorial Est de BBVA, Carlos Rodríguez, ha convidat als guanyadors a "gaudir" i "aprofitar" una oportunitat que podria convertir-los "en un dels grans cuiners d'esta terra". El Celler s'ha desplaçat esta setmana a València, en l'elaboració d'un menú homenatge a la cultura gastronòmica de la Comunitat, creat pels germans Roca per a l'ocasió. Esta experiència forma part d'una ruta per set comunitats autònomes que pretén premiar els talents culinaris espanyols.

Pujar