elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La desfilada de Gaiatas de la Magdalena, més prop de ser BIC, després de rebre l'aval del Consell Valencià de Cultura

La desfilada de Gaiatas de la Magdalena, més prop de ser BIC, després de rebre l'aval del Consell Valencià de Cultura
  • Begoña Carrasco confia que el Consell ratifique esta declaració per a les festes fundacionals de 2024

“Amb l'aval, per unanimitat, del Consell Valencià de Cultura i el seu vistiplau a la proposta de declaració com a Bé d'Interés Cultural per a la desfilada Gaiatas, fem un pas més cap a eixe reconeixement del nostre símbol de les festes per excel·lència, el que ens identifica, el que ens fa únics”.

Mancant la ratificació per part del Consell de la Generalitat, cal destacar el treball que s'està realitzant per part de tots: de les 19 comissions de sector, de la Junta de festes, dels col·lectius i ens vinculats. Esta declaració, que esperem arribe per a estes festes fundacionals, és més que justa i merescuda”.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, no ha tardat a reaccionar i en el seu compte de X, antiga Twitter, ha mostrat la seua satisfacció i ha assegurat: "No podem començar millor les nostres festes de la Magdalena. Hui es complix el nostre desig que les gaiatas siguen declarades Bé d'Interés Cultural".

Cal recordar que el mes de novembre passat, el Butlletí Oficial de la Generalitat (DOGV) publicava l'anunci de la Conselleria de Cultura sobre la incoació de l'expedient per a aconseguir-lo. Amb això, es completaria la declaració de bé d'interés cultural de la «Romeria dels Canyes de Castelló», a la qual s'incorporarà la desfilada de les gaiatas i el seu simbolisme com a senyal identitari de la ciutat.

Pujar