elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló aprova el pressupost més alt de la història amb 1.168.758,87 euros

El Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló aprova el pressupost més alt de la història amb 1.168.758,87 euros
  • El pressupost compta amb novetats com una partida de 100.000 euros destinada a formació a la carta per a empreses i una de 215.000 euros en concepte d'ajudes a empreses d'economia social.

  • "Hem aprovat hui per unanimitat un pressupost que recull la gran aposta d'aquest govern per oferir una formació a la carta, per a ajudar al teixit empresarial castellonenc"

  • "Considerem molt interessant la col·laboració públic privada i aquesta vinculació és una iniciativa pionera a nivell municipal, per a establir una via directa de contacte entre Ajuntament i empreses" afirma Juan Carlos Redondo

El Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació ha donat llum verda al pressupost més alt de la seua història que ascendeix a 1.168.758,87 euros, un 36’4% més respecte al de 2023 dotat amb 857.000 euros.

Per la seua part el vicepresident i regidor d'Ocupació Juan Carlos Redondo ha valorat els comptes de forma molt positiva i ha informat que no s'han presentat esmenes. “Hui hem aprovat per unanimitat un pressupost que posa de manifest la prioritat d'aquest govern per ajudar les empreses a dinamitzar i generar ocupació. Des d'aquesta administració local coneixedors de la conjuntura econòmica i laboral actual, tenim com a màxim objectiu oferir recursos específics per a la millora de l'ocupabilitat i el reforç al teixit empresarial castellonenc, a mitjà i llarg termini, així com crear programes que ajuden en matèria d'inserció laboral a persones en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social” assevera l'edil.

Juan Carlos Redondo ha subratllat un dels punts més significatius d'aquests comptes que inclouen una partida de 215.000 euros en concepte d'ajudes a empreses d'economia social, “la xifra més alta aconseguida fins a la data en aquest apartat”.

Una altra de les novetats segons destaca Redondo és que “hi ha una partida específica dotada amb 100.000 euros perquè les empreses realitzen formació”, no obstant això Redondo ha matisat “es tracta de cursos a la carta, seran les pròpies empreses els qui decidisquen què necessiten i quan els realitzaran. Pensem que aquest és un aspecte bàsic per a qualsevol empresa que vulga continuar creixent i evolucionant, per això d'igual mode que vam fer en Xarxatec continuarem apostant per la formació amb les empreses de transport, d'excavacions i moviments de terres, d'instal·lacions d'aigua, gas i calefacció o de la construcció, amb el compromís d'inserció laboral dels alumnes”. Respecte a la relació de l'administració amb Xarxatec, l'edil ha destacat que “considere molt interessant la col·laboració públic privada i aquesta vinculació és una iniciativa pionera a nivell municipal, que permet establir una via directa de contacte entre Ajuntament i les empreses per a conéixer quin tipus de perfils necessiten per a la seua incorporació, després del període de pràctiques”.

Entre les accions específiques que es contemplen, des de l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació s'elaboraran informes amb caràcter mensual, per a tindre coneixement de la situació del mercat de treball tant per a l'Ajuntament com per al Consorci i Labora. Així mateix s'estableixen altres accions com la creació de convenis amb altres entitats locals com Secot o Reinventhadas, la realització de seminaris i fòrums, el foment de la cultura emprenedora i la seua difusió. D'altra banda es dissenyaran itineraris d'ocupació i formació així com la coordinació del Servei d'Intermediació Laboral. Finalment i dins del segon Pla Estratègic d'Ocupació, es dissenyaran accions per a continuar treballant en la promoció del desenvolupament local d'una forma coordinada i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pujar