elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica al PP per anunciar que votaran en contra de declarar 2024 “Any Vicent Andrés Estellés” a Castelló

  • Vera Bou: "Amb la moció que proposem Compromís, l'Ajuntament de Castelló tenia una oportunitat immillorable de marcar distància amb el sectarisme negacionista de Vox cap a la cultura pròpia"

 

Compromís ha criticat al Partit Popular de Begoña Carrasco per anunciar que votaran en contra de declarar 2024 "Any Vicent Andrés Estellés". La formació valencianista va registrar una declaració institucional per a commemorar el centenari del naixement d'un dels poetes valencians més universals. Tot i que la proposta es votarà al Ple, el Partit Popular ja ha anunciat que no eixita endavant per la negativa del govern.

Des de la formació valencianista han recordat que "més de 40 poblacions d'arreu de les nostres comarques i diverses institucions s'han sumat a la celebració". La portaveu adjunta de Compromís a l'Ajuntament de Castelló ha qualificat d'"absurditat" que el govern del PP rebutge celebrar l'efemèride.

"Exigirem al Ple que l'alcaldessa explique quins motius tenen per a estar en contra de difondre l'obra d'un dels nostres poetes més rellevants internacionalment", ha afegit la portaveu adjunta. En la moció, Compromís fa referència a que recordar i commemorar els nostres il·lustres escriptors no és sols un acte de justícia històrica i cultural, sinó també una manera efectiva de dinamitzar les indústries culturals, fomentar la lectura i la literatura en valencià.

Per a la portaveu, "amb la moció que proposem Compromís, l'Ajuntament de Castelló tenia una oportunitat immillorable de marcar distància amb el sectarisme negacionista de Vox cap a la cultura pròpia".

Amb la iniciativa, Compromís volien la declaració de la commemoració per tal d'impulsar una agenda d'activitats dirigides a reivindicar i promocionar la figura d'Estellés; crear i facilitar recursos didàctics i educatius per al coneixement de la seua obra en centres educatius i biblioteques públiques; i donar suport a les activitats organitzades per les entitats que treballen per difondre el llegat d'Estellés.

 

Pujar