4 de desembre de 2020 4/12/20

Els ciutadans poden votar els pressupostos participatius des de demà i fins al 15 de maig

Els ciutadans poden votar els pressupostos participatius des de demà i fins al 15 de maig - (foto 1)
  • Els veïns de Castelló decidiran a quins dels 45 projectes proposats per ciutadans i associacions destinen un total d'1.650.000 euros

L'Ajuntament de Castelló obri el termini de votació ciutadana dels pressupostos participatius. De l'1 al 15 de maig, els veïns podran triar quins projectes prefereixen que es facen realitat d'entre els 45 que han rebut l'aval dels ciutadans i han complit els requisits tècnics.

Un total de 3.200 particulars i 80 associacions de veïns, culturals i ciutadanes van presentar o avalar propostes sobre infraestructures, nous serveis o millora dels ja existents a la ciutat. Finalment es van estudiar 87, 41 de les quals van ser desestimades per diverses raons, segons Ignasi Garcia, regidor de Transparència i Modernització, i una altra estava duplicada. "En uns casos es tractava de projectes que ja estan previstos en els pressupostos del 2017, en altres eren matèries competència d'una altra administració o no complien la legislació vigent, i el problema d'alguns era la falta de terrenys disponibles per portar a terme el projecte", ha assenyalat el regidor.

"L'objectiu és que els veïns s'impliquen en la gestió dels seus impostos i decidisquen segons el seu criteri a què s'han de destinar el total d'1.650.000 euros que és la partida que recollien per a aquest pla els pressupostos municipals d'aquest exercici", ha apuntat Garcia. Cadascun dels 45 projectes han estat avaluats econòmicament pels tècnics i cada persona pot optar per tantes propostes com vulga, sempre que no excedisca eixe límit. La major part es refereix a instal·lacions esportives, millora dels centres escolars i adequació de carrers i edificis.

Les votacions es poden fer per via telemàtica a través de la pàgina web decidim.castello.es, encara que per a qui no dispose de connexió a Internet s'han habilitat les sis tinences d'alcaldia en horari de 9.30 a 12.30 hores. El calendari és el següent: Tinença d'Alcaldia Nord, dies 2 i 8 de maig; Sud, 3 i 9; Est, 4 i 10; Oest, 5 i 12; i Grau, 11 i 15. Els veïns del districte Centre tenen disponibles els dies 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12 i 15. Per participar-hi només s'ha d'estar empadronat a Castelló, tindre 16 anys complits i presentar el DNI.

Pujar