elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cessió del camp, nova ciutat esportiva i valors: Este és l'acord de tots els partits sobre el conveni amb el CD Castelló

Cessió del camp, nova ciutat esportiva i valors: Este és l'acord de tots els partits sobre el conveni amb el CD Castelló
  • Sales recorda que “des del principi de legislatura, l'equip de govern ha mantingut reunions de treball periòdiques amb l'entitat albinegra”

MÉS FOTOS
Cessió del camp, nova ciutat esportiva i valors: Este és l'acord de tots els partits sobre el conveni amb el CD Castelló - (foto 2)

El portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, ha anunciat hui la presentació d'una moció conjunta dels quatre grups polítics que es debatrà en el pròxim ple a celebrar el dijous 25 de setembre.

Sales ha volgut subratllar que “des del principi de legislatura l'equip de govern ha mantingut reunions periòdiques amb l'entitat albinegra, de forma quasi setmanal, anant de bracet i treballant de manera conjunta, per a aconseguir el millor acord de cessió tant per al club, l'Ajuntament i l'afició”.

Ix ha explicat que “davant les iniciatives interessades tant de Compromís com del Grup Socialista, des de l'equip de govern entenem que el CD Castellón és un bé de tots, és un bé de tota la ciutat, i que cap partit polític té el dret d'apropiar-se d'una institució com és el club albinegro”.

L'edil ha afirmat també que “aquesta és una iniciativa que part del diàleg i que, des de l'equip de govern hem impulsat aquesta moció conjunta sobre la cessió de l'Estadi Municipal de Castalia amb la resta de grups per a treballar de manera conjunta amb el CD Castellón i garantir el seu futur i la seua estabilitat al mitjà termini”.

“Per a aquest equip de govern és una prioritat arribar al millor acord per a la ciutat, per a l'Ajuntament, per al club i per a l'afició del CD Castellón. I en això portem treballant des que hem arribat”, ha insistit Sales.

De la mateixa manera, el regidor portaveu ha enlletgit que “en huit anys l'anterior govern socialista només va ser capaç de deixar un conveni ambigu i sense a penes garanties de cap mena”.

Quant al text, l'edil ha apuntat que “es recull la importància de la història d'una entitat més que centenària centenària i la seua repercussió social , que ha de motivar-nos per a promoure i estimular la seua continuïtat com a entitat esportiva i símbol de la ciutat”.

També es fa menció expressa al fet que “cap partit hauria d'aprofitar-se del mateix per a fer un ús partidista”, i que la relació entre Ajuntament i club “ha de ser entesa en clau de ciutat, independentment del partit que governe a cada moment”.

Referent a l'apartat dels acords que proposa la moció, són els següents:

  1. Recuperar i mantindre l'esperit d'acord, de diàleg i de transparència a través d'una comissió municipal, integrada per tots els grups polítics amb representació al consistori, per a treballar conjuntament amb els acords i negociacions empreses entre l'Ajuntament i el CDCS, que serà convidat a eixa comissió, quan es considere necessari.
  1. Els acords de cessió d'un bé municipal com és l'Estadi Castalia, hauran d'incloure un Pla d'Inversions per part del Club, així com una comissió de seguiment de la concessió i l'obligatorietat del Club de rendir comptes del compliment de les clàusules, davant l'Ajuntament.
  1. Facilitar al CDCS l'impuls, adquisició i regularització d'una nova ciutat esportiva per al futbol base que puga cobrir les necessitats de la pedrera del Club, així com puga servir per a interrelacionar-se amb la resta d'equips de futbol de la ciutat de Castelló.
  1. L'Ajuntament es compromet de la mà del CDCS, com així marca la legislació vigent al fet que l'Estadi Castalia siga un espai sense violència, de respecte entre afició i jugadors on es promouran i garantiran els valors de la inclusió social i la igualtat, sense cap discriminació, així com el manament estatutari respecte a l'ús de les llengües oficials.

Altres declaracions institucionals

Entre els assumptes que es van en la sessió plenària corresponent al mes d'abril, trobem dues declaracions institucionals que s'elevaran al ple: “una del grup popular instant el Govern d'Espanya a publicar dades de pobresa energètica i una altra amb motiu del Dia Mundial del Lupus”.

Sales ha indicat així mateix que “no es debatran les declaracions institucionals de grup socialista sobre la casa de parts de l'Hospital de la Plana, amb vot contrari de VOX; la relativa al rebuig de la Llei de Concòrdia, que ha comptat amb el vot contrari de Grup Popular i VOX; la referent al relleu generació en Pimes ni la declaració institucional contra el vet del valencià que han votat en contra tant PP com VOX, d'igual mode que ha ocorregut amb la del suport a la labor de la UNRWA”.

En el cas de les propostes del grup de Compromís, el portaveu del govern ha indicat que s'han rebutjat la tres declaracions institucionals: una per a la creació de la Unitat de Fecundació in vitro de l'Hospital General Universitari de Castelló; la segona sobre la restauració de memòria de víctimes del franquisme en l'antiga presó de La Mercè de Borriana i en tercer lloc tampoc es debatrà la declaració en defensa de la qualitat democràtica, l'educació, la memòria històrica i la independència periodística. Totes elles han comptat amb els vots negatius de de el grup del Partit Popular i VOX.

També decau del ple la declaració institucional del grup de VOX per a declarar el ‘parany’ Bé d'Interés Cultural Immaterial, rebutjada per grup de Compromís i grup municipal socialista.

Pujar