elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nou centre oncològic de Castelló ja té data d'obertura: dilluns 27 de març

El nou centre oncològic de Castelló ja té data d'obertura: dilluns 27 de març
  • Tot el servei d'oncologia es trasllada a les noves instal·lacions

Segons el que es preveu. El nou centre oncològic de l'hospital Provincial de Castelló obri després de les festes de la Magdalena, com anunciava el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant la seua visita a les instal·lacions el passat 23 de febrer.

Així, el nou centre oncològic, annex a l'històric centre hospitalari, obrirà les seues portes dilluns que ve 27 de març. I ho farà amb tot el servei: consultes i tractaments, com ho han confirmat des de l'hospital Provincial de la capital de la Plana.

El nou centre oncològic, finalitzat una dècada després, ha suposat una inversió de 4,1 milions d'euros i compta amb un panell dedicat al paper de les dones en la ciència i la investigació, com els va comptar elperiodic.com.

Un espai més humanitzat i amb la dona com a protagonista

Per al nou centre s'ha tingut en compte la humanització, perquè siga un ambient més agradable, tranquil i confortable.

La mar, els tarongers en flor i la combinació de colors converteixen el nou centre oncològic castellonenc en un lloc més acollidor tant per als pacients com per als familiars que trobaven, en l'antic edifici, un ambient molt més fred.

A més, el centre compta amb una paret dedicada a les dones que han destacat al llarg de la història per la seua trajectòria científica i investigadora. Es tracta d'una acció positiva a favor de la igualtat d'oportunitats de dones i homes com a marca el nostre pla d'igualtat , ja que la important labor de la dona en aquest àmbit no s'ha reconegut prou.

El centre en xifres

El nou hospital oncològic de dia compta amb 45 llocs per a administrar quimioteràpia, la qual cosa suposa un 50% més respecte a l'actual.

A més, compta amb 15 consultes mèdiques, una consulta d'infermeria i una d'extraccions i cures.

Les sales d'espera també són àmplies i existeix un espai per a la Unitat de Consell Genètic i per a l'equip dels assajos clínics.

També disposa de quatre llocs per a la unitat de desinsibilización.

El personal del centre oncològic

En les noves instal·lacions treballaran 17 especialistes d'oncologia mèdica, 19 infermers, 9 TCAEs, dos zeladors i quatre auxiliars administratius.

Pujar