elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló tindrà un nou institut: L'IES Crèmor

Parcela donde se podría ubicar
Parcela donde se podría ubicar
  • Se situarà en el districte sud-oest de la ciutat

MÉS FOTOS
Castelló tindrà un nou institut: L'IES Crèmor - (foto 2)

El Consell Escolar Municipal ha decidit, per unanimitat, proposar el nom d’IES Crèmor per al centre de Secundària de nova creació del districte sud-oest de la ciutat. La proposta, realitzada pel regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, qui presideix l’ens consultiu municipal, va ser avalada per la totalitat del consell i ja ha estat elevada a la Conselleria d’Educació, per a la seua tramitació i publicació en el Diari Oficial de la Generalitat, per a accelerar el procés. L’òrgan de representació va celebrar la seua sessió constitutiva de l’any, en la que es van designar nous membres i en la que hi ha una redistribució de la representativitat.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que “el nou IES per a la ciutat, per al districte educatiu del sud-oest, és ja una realitat a la que posem nom i cognoms lligant-la a més al barri de Crèmor, on s’instal·larà, i donem un pas més per millorar la qualitat de les infraestructures educatives en aquesta zona de la ciutat treballant sense pausa per descongestionar l’IES Bovalar i dignificar les aules de Castelló”.

Es tracta d'un centre que presumiblement podria situar-se en un solar de 12.000 metres quadrats per a ús dotacional educatiu situat al costat del nou pont del riu Sec i el Centre de Fabricació de Ceràmica del Labora i entre els carrers Venècia i Antic camí de l'Alcora.

Constitució del nou Consell

En la primera sessió, a més, s’ha informat de l’aprobació de la modificació del nom del colegi Enriqueta Agut, abans Lluís Revest, en compliment de la Llei de Memòria Democràtica de la Comunitat, a més d’informar sobre les actuacions realitzades i en marxa dins del pla Edificant als col·legis Herrero i Vicent Marzà amb les obres ja en marxa; i a l’Elcano, amb la licitació en curs, i el Mestre Canós, del que s’aprovarà la redelegació de competències al plenari de febrer aquest mateix matí. Tanmateix, el regidor va explicar al consell que ja s’ha obert el concurs d’idees per a construir els nous conservatoris de música i dansa, sumant en total més de 70 milions d’inversió educativa per a Castelló aquest curs.

L’escolarització a la ciutat aquest curs 2022-2023 i el Pla municipal de Castelló Ciutat Educadora, que està en la seua fase final, han estat informats en la sessió per part del regidor, que ha donat la benvinguda als membres del nou consell escolar que incorpora a la regidora de Benestar Social, Patricia Puerta, com a nova membre designada per la Corporació municipal representant als serveis socials municipals per atendre a la inclusió social, i que se suma a Jorge Ribes, regidor de Joventut, i el president de l’ens, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

Pujar