elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
MANIFESTACIÓN 25-N CASTELLÓ

Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista

Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista
  • La manifestació recorre els principals carrers de la ciutat amb motiu del 25-N

Galeria de fotos
Manifestació 25N Castelló 2022
Manifestació 25N Castelló 2022
MÉS FOTOS
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 2)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 3)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 4)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 5)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 6)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 7)
Castelló reivindica una societat lliure de violència masclista - (foto 8)

Castelló ha acollit aquesta vesprada la manifestació pel 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, un acte que ha reunit milers de persones per a reivindicar una societat lliure de violència masclista.

Durant la lectura del manifest, per part de la Plataforma Feminista de Castelló, han assegurat que "la violència masclista contra les dones i les xiquetes és la violació de drets humans més generalitzada de llarg a llarg del planeta; conseqüència de la brutal desigualtat estructural generada pel sistema patriarcal i capitalista, que s'acarnissa més si cap contra les dones de classe treballadora, les més precàries, les més empobrides”.

Així mateix, han cridat ben alt el treball que està aconseguint el moviment feminista contra “la cruel violència que pateixen les dones iranianes i afganeses” que “estan responent amb una valentia de la qual ens sentim profundament orgulloses, deixe de considerar-se una qüestió cultural, denunciant que és la part més visible de la crueltat patriarcal i exigint que el laïcisme siga el comú denominador per a la democràcia”.

Des de l'any 2003, 1.166 dones han sigut assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles, segons les dades oficials que s'han donat a conéixer durant la manifestació. Des de 2013, han assassinat 48 menors per violència vicària. En els últims dotze mesos, han assassinat a 70 dones i 1 xiquet.

I “Malgrat comptar amb un marc jurídic avançat, com la Llei de Mesures de Protecció integral contra la violència de gènere (Llei orgànica 1/2004), amb la Llei per a Igualtat efectiva de dones i homes (Llei orgànica 3/2007), amb la Llei orgànica 2/2022 de millora de la protecció de les persones òrfenes víctimes de la violència de gènere i del Pacte d'Estat i el Pacte Autonòmic contra la Violència de gènere, el seu desenvolupament i aplicació continuen sent insuficients i inoperants, i la nostra legislació està en risc de retrocedir”.

Per això han denunciat que “el sistema judicial continua sent misogin i reaccionari, que penalitza i criminalitza a les dones, les nostres filles i fills, utilitzant la falsa Síndrome d'Alienació Parental (SAP) en contra de les mares protectores com a mesura exemplaritzant per a les altres”.

I han exigit que es reitre la pàtria potestat, la custòdia compartida imposada i el règim de visites als maltractadors i abusadores.

Pujar