elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló reconeix el llegat de La Botiga de la Figa, Carnisseria Germans Saura i Peixos Safont en la Gal·la Comerços Veterans 2023

Castelló reconeix el llegat de La Botiga de la Figa, Carnisseria Germans Saura i Peixos Safont en la Gal·la Comerços Veterans 2023
  • L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha agraït als comerços premiats el seu treball i dedicació

L'Ajuntament de Castelló ha posat en valor als comerços amb més trajectòria de la ciutat durant la Gala de Comerços Veterans 2023, que s'ha celebrat aquest dimarts en el Saló de Plens del consistori. Aquesta iniciativa, impulsada per la regidoria de Comerç i Consum, reconeix cada any a tres comerços de la ciutat que destaquen per un potent llegat històric vinculat en essència a Castelló. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, i del regidor de Comerç i Consum, Alberto Vidal, i ha sigut presentat per la periodista d'Onda Cero Marta Fullera.

Els comerços guardonats han sigut La Botiga de la Figa, Carnisseria Germans Saura i Peixos Safont, tres històrics del comerç de proximitat castellonenca que destaquen pel seu bon tracte, una qualitat exquisida dels productes i un llegat a l'abast de molt pocs. Per a celebrar l'homenatge, s'ha projectat un vídeo en el qual s'ha mostrat la trajectòria dels tres establiments.

 L'alcaldessa i el regidor han donat l'enhorabona als comerços premiats, els han agraït la seua gran labor d'aportar qualitat i experiència al comerç castellonenc i els han entregats els seus respectius guardons.

“Els comerços són la vida dels nostres barris, de la nostra ciutat i són l'essència de Castelló.. El nostre comerç local és treball, sacrifici, és esforç generació rere generació, és vocació, és història, és patrimoni, és sentiment i és orgull. Per això en nom de l'Ajuntament de Castelló us donem la gràcies de cor”, ha assenyalat l'alcaldessa.

Per part seua, Alberto Vidal, regidor de Comerç i Consum, ha assegurat que aquesta gala és una oportunitat per a subratllar la importància de salvaguardar la rica història d'aquests comerços que han estat intrínsecament lligats a Castelló: “Un comerç veterà no és una història d'una botiga o d'un lloc, sinó que és la història d'una família, d'una llar, on s'han transmés valors i la importància d'eixos xicotets detalls tan rellevants per a l'acció comercial”. Vidal també va aprofitar l'ocasió per a explicar que “la setmana que ve reunim el consell sectorial de comerç, des del qual treballarem per a crear les línies estratègiques que permeten millorar la situació comercial de la nostra ciutat”.
La Botiga de la Figa ha sigut reconegut per “preservar el receptari tradicional després de tres generacions, oferint els figues albardaes amb el mateix sabor de sempre”. Per part seua, Carnisseries Germans Saura ha rebut aquest guardó “per fer de la carn de poltre una carn diferencial, plena de sabor, i un dels imprescindibles de la gastronomia de Castelló”. Finalment, Pescats Safont ha sigut premiat “per fer que la seua parada del Mercat Central siga un clàssic de Castelló, per la seua imatge, frescor i qualitat, un lloc que és el millor reflex de la llotja del Grau i el nostre port pesquer”. A partir d'ara, aquests tres comerços comptaran amb un adhesiu distintiu en el seu aparador.

Pujar