elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló projecta més de nou quilòmetres de vies ciclistes i vianants en el Caminàs i la Donació

Castelló projecta més de nou quilòmetres de vies ciclistes i vianants en el Caminàs i la Donació
  • El regidor d'Urbanisme, Rafa Simó, destaca l'aposta per la infraestructura verda del Pla General obert a la participació veïnal

La infraestructura verda guanya pes en el futur Pla General de Castelló. La Regidoria d'Ordenació del Territori, dirigida per l'edil Rafa Simó, planteja potenciar l'ús ciclista i per a vianants del Caminàs i el camí la Donació habilitant nou quilòmetres de carril bici i via verda de prioritat per als vianants i cicloturista. El regidor Rafa Simó ha destacat que "es tracta d'una proposta que pretén donar un gir de 180 graus a dos eixos que vertebren la mobilitat de Sud a Nord del terme municipal i donar més protagonisme als desplaçaments amb bicicleta o a peu".

És una de les propostes que forma part de la infraestructura verda projectada pel Pla General i, en concret, en la zona d'anàlisi denominada Port i connexió Grau-Castelló. Aquesta transformació de dos camins periurbans ha tingut bona acceptació entre el públic que ha assistit a la reunió del procés participatiu en els barris sobre el Pla General celebrada dilluns passat.

En el cas del Caminàs, que suma més de 5,6 quilòmetres de longitud en la zona analitzada, pretén potenciar el valor ambiental i patrimonial d'aquest eix viari que connecta les ermites de Sant Jaume de Fadrell i la Magdalena en el terme municipal de Castelló, però que pretén convertir-se a més en eix vertebrador de l'àrea metropolitana de la Plana.

La proposta sobre la qual es treballa limita la circulació rodada amb un i dos sentits de circulació, en funció de l'amplitud dels trams, i incorpora un carril bici i una via verda de prioritat per als vianants i cicloturista. La calçada i l'àrea d'ús prioritari per a vianants i ciclistes se separarien mitjançant zona arbrada.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, han defensat l'aposta per "impulsar un urbanisme que millore la qualitat de vida dels veïns i veïnes, que millore els serveis en zones residencials ja consolidades i que, en el cas d'actuacions com la del Caminàs, ajude a recuperar una zona urbana degradada".

Una actuació similar també s'executarà en el camí la Donació, més pròxim al Grau, i que forma part de la infraestructura verda del Pla General, que també atendrà com a elements prioritaris l'ermita de San Isidro i el Camí Vell del Mar

A més, en la zona pròxima a les instal·lacions industrials i portuàries, on es reserva sòl per a la plataforma intermodal, també es projecta una zona verda frondosa que protegisca les zones residencials en el límit amb les zones industrials i logístices.

Un altre objectiu de la Infraestructura Verda és procurar la continuïtat dels espais naturals a banda i banda de les avingudes del Mar i Germans Bou, aconseguint la seua connexió en sentit Nord-Sud, tal com s'indica en l'informe de referència de la Revisió del Pla General emès per la Conselleria.

La setmana vinent se celebraran tres noves reunions en els barris per a voltar el Pla General i arreplegar els suggeriments i necessitats veïnals. El dimecres, 1 de febrer, s'analitzarà la zona Aquest en la tinença d'Alcaldia Aquest; el dijous s'abordarà el planejament de Marrada-Benadressa i grups de la carretera de l'Alcora en l'edifici Urban, ambdues reunions a les 18:00, i el dissabte a les 11:00 s'analitzarà la Marjaleria en la casa de fusta del Molí la Font.

Pujar