elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló presenta la nova ‘Ruta del Cigaló’, un passeig per les millors 76 elaboracions

Castelló presenta la nova ‘Ruta del Cigaló’, un passeig per les millors 76 elaboracions

  El Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Castelló ha presentat la Ruta del Carajillo, un nou esdeveniment culinari que se celebrarà del 15 de febrer al 25 de maig amb la finalitat de posar en valor aquest emblemàtic producte de la capital de Plana. L'acte ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme, Arantxa Miralles ajunte els edils de Participació Ciutadana i Barris, Paco Cabañero i de Salut Pública, Luciano Ferrer.

  La regidora de Turisme ha assegurat que “llancem aquest esdeveniment en línia amb la nostra estratègia de convertir a Castelló en un referent internacional en gastronomia. Volem que el nostre tradicional ‘carajillo’ es conega a tot el món i es convertisca en un altre atractiu turístic més de tot el nostre repertori culinari”. I és que el govern que lidera Begoña Carrasco pretén afermar eixa aposta per la gastronomia com a revulsiu turístic.

  Miralles ha agraït l'elevada participació de “76 restaurants i bars de la ciutat que a partir del dia 15 oferiran al públic les diferents versions de preparació del cigaló. Una ruta que sens dubte tindrà molt bon acolliment i de la qual esperem poder continuar sumant edicions en els pròxims anys”.

  Per a donar principi a aquest nou esdeveniment, la plaça Santa Clara ha acollit aquest dissabte un showcooking en el qual s'ha explicat el procés d'elaboració del ‘carajillo’ popular de la mà dels xefs del restaurant Nakama. Després, s'han repartit fins a 200 unitats de ‘cigaló’ per als assistents.

  La Ruta del Carajillo és un dels atractius que el Patronat de Turisme va presentar en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) i demostra una clara aposta per potenciar la gastronomia local. En aquest cas, un total de 76 restaurants i bars de la ciutat oferiran al públic les diferents versions d'aquest producte, que durant 100 dies podran ser valorades pel públic.

  Miralles ha explicat que “per a aquest concurs gastronòmic, les diferents presentacions del ‘cigaló’ es valoraran en dos apartats, el clàssic i el d'innovació, en els quals trobarem la preparació popular de rom o brandi, així com elaboracions més arriscades a base d'una altra mena de licors i afegits com a cremes, nata, infusions i fins i tot versions comestibles”.

  Una vegada finalitzada la Ruta, els vots del públic decidiran, al costat dels del jurat, els millors cigalons en els apartats “Clàssic” i de “Innovació”, que es premiaran amb 500 euros cadascun. Tota la informació de la Ruta, així com dels restaurant i ‘carajillos’, es podrà seguir en el perfil d'Instagram @carajillo_castellon, a través del qual es recolliran els vots populars.

  Pujar