elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló posa en marxa controls de velocitat als patinets per a posar límit als accidents

Castelló posa en marxa controls de velocitat als patinets per a posar límit als accidents
  MÉS FOTOS
  Castelló posa en marxa controls de velocitat als patinets per a posar límit als accidents - (foto 2)

  L'auge dels patinets elèctrics ha revolucionat la mobilitat personal a les ciutats, però també està ocasionant nous problemes per la mala conducció o els vehicles trucats o defectuosos.

  Segons les dades de la Policia Local, en els últims quatre mesos Castelló ha acumulat un total de 261 sancions relatives als patinets, per la qual cosa l'Ajuntament ha volgut posar-li fre al problema amb un nou control de la velocitat màxima dels vehicles.

  Així, la ciutat ha presentat este divendres la nova campanya, convertint-se en la primera ciutat d'Espanya a començar a fer estos controls de velocitat dels aparells, similars als que usen les estacions de la Inspecció Tècnica de vehicles (ITV).

  Cal recordar que els patinets elèctrics no poden circular a més de 25 km/h, ja que, per contra, se'ls consideraria un ciclomotor, amb l'obligació de tindre tots els papers i permisos de conducció en regla.

  L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha explicat que “l'ús dels patinets s'ha popularitzat en els últims anys i hui dia són ja tan habituals com els propis automòbils, bicicletes o motos dins del trànsit diari”, per la qual cosa, ha indicat, el consistori ha hagut de prendre mesures: “Hem hagut de posar-nos a la feina per a garantir el correcte ús d'esta manera de transport que és molt utilitzat, sobretot per la gent més jove”.

  A l'espera de la nova ordenança de mobilitat que espera la seua aprovació este 2024, Castelló aplica la llei que esta en vigor des de finals de gener i que regula la utilització i característiques dels Vehicles de Mobilitat Personal, amb l'obligació d'estar certificats per la DGT i restriccions, com la de no sobrepassar els 25 km/h de velocitat màxima.

  Quines són les sancions més habituals als patinets?

  Per part seua, el regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, ha detallat que “el nombre de sancions que ha imposat la Policia Local de Castelló en els últims quatre mesos a usuaris de patinets ha sigut d'un total de 261” i ha recordat que s'han produït accidents greus, com va ocórrer el gener passat enfront del col·legi Isidoro Andrés, encara que en este cas no va ser culpa del vehicle elèctric.

  Per número, destaquen les sancions per transportar diverses persones en un mateix patinet, amb fins a 95 multes.

  La segona infracció més detectada a Castelló és la de saltar-se un semàfor en roig, amb 54 multes, mentres que el tercer lloc l'ocupen els 50 butlletins de sanció per circular per les voreres.

  35 multes s'han interposat per conduir en direcció contrària i 12 per portar auriculars connectats mentres se circula.

  No obstant això, un dels casos més cridaners, segons ha explicat el Comissari Cap de la Policia, Francisco Catalán, ha sigut el d'un patinet que havia sigut trucat per a circular a més de 25 km/h, la qual cosa ja suposa un delicte.

  Pujar