elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló ofereix formació en igualtat als centres educatius

Castelló ofereix formació en igualtat als centres educatius
  • Verònica Ruiz i Francesc Mezquita, regidors de Feminismes i Educació respectivament, han presentat l’oferta formativa als equips directius

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; i el regidor d'Educació, Francesc Mezquita, s'han reunit amb els equips directius dels instituts de la ciutat per a presentar-los les propostes educatives del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), amb l’objectiu de
sensibilitzar l’alumnat en igualtat i prevenció de la violència de gènere.

El programa inclou una acció de sensibilització sobre el sexting, una pràctica habitual entre la població jove "que pot tenir conseqüències fatals", i una altra per a commemorar el Dia del Sufragi Femení a Espanya. També inclou els habituals tallers de prevenció dirigits a l'alumnat de 4t d'ESO i la formació del professorat en diversitat afectiu sexual.

"La prevenció de la violència de gènere és un assumpte que requereix que mantinguem tots els recursos i tota l'atenció per a continuar treballant amb els i les adolescents", explica la regidora d'Igualtat, Verònica Ruiz. La regidora ha assegurat que "aquest programa en ajuda a fer Castelló més feminista".

L'edil recorda també la importància de dur a terme "una actuació global", que comence en les etapes inicials de l'educació i que arribe també al personal docent per a assegurar un missatge "coherent" i garantir la igualtat en els centres educatius "on els nostres joves passen gran part del dia, es relacionen i desenvolupen la seua vida".

Ruiz i Mezquita també abordaran amb els equips directius de primària el programa de sensibilització en igualtat de dones i homes, una iniciativa que inclou les sessions dels patis coeducatius i els tallers de coeducació que es faran a les aules. "Els centres educatius són i han de continuar sent un lloc on els xiquets i les xiquetes se puguen sentir segurs i educar en la igualtat ens ajudarà a construir aquesta societat igualitària que volem", segons explica l'edil d'Educació, Francesc Mezquita.

Pujar