27 de setembre de 2020 27/9/20

Castelló licita tres projectes de millora de clavegueram inclosos en els pressupostos participatius per prop de 500.000 euros

  • Les obres reduiran el risc d'inundacions en el grup «San Agustín y San Marcos» i els camins Roquetes i Collet

L'Ajuntament de Castelló ha tret a licitació tres obres de millora de clavegueram en diferents zones de la ciutat per un import proper al mig milió d'euros. Aquestes tres actuacions: construir un tram de clavegueram en el camí Roquetes, millorar el clavegueram del carrer Sant Pascual del Grupo San Agustín y San Marcos i canviar el col·lector del camí del Collet, estan incloses en les inversions dels pressupostos participatius per a 2016.

El regidor responsable d'Obres, Rafa Simó, ha explicat que la primera actuació, la construcció d'un tram de 300 metres de clavegueram des del camí Roquetes fins a la séquia Major, suposa una inversió de 200.548 euros, i té un termini d'execució previst de deu setmanes. Les obres consistiran en la construcció d'una xarxa de sanejament, millora de la xarxa de drenatge i pavimentació dels camins per on discorre la nova xarxa, “així donarem solució al grup d'habitatges que queda entre la carretera CS-22 i la séquia Major, ja que manquen de xarxa de sanejament a dia d'avui, incomplint la normativa i patint problemes d'inundacions quan plou” ha explicat l'edil.

La segona obra consisteix a millorar el clavegueram del carrer Sant Pascual del Grupo San Agustín y San Marcos, té un pressupost de 149.252 euros i un termini d'execució de sis setmanes. Rafa Simó ha detallat que “gràcies a aquesta actuació s'instal·larà una xarxa de pluvials en el carrer Sant Pascual i es dotarà d'embornals en punts estratègics, la qual cosa solucionarà els problemes de drenatge de la calçada en la intersecció del carrer Sant Pascual amb el carrer Jaén, amb la Travessia d'Albacete i amb l'Avinguda Diputació”.

Finalment, s'ha licitat el canvi del tub d'aigües residuals i pluvials en el camí Collet, una obra que s'executarà en vuit setmanes i suposarà una inversió de 127.353 euros. L'actuació consistirà en l'execució d'un col·lector de drenatge per a l'evacuació de les aigües fecals en la zona del Grup Roser, la renovació de la xarxa de sanejament i la pavimentació de tota la secció del camí del Collet, que es troba en molt mal estat, tal com ha indicat el regidor responsable d'Urbanisme.

Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha explicat que aquestes tres actuacions s'inclouen en “els pressupostos participatius d'enguany 2016, que permetran executar fins a 23 propostes realitzades per les diferents associacions veïnals de Castelló i que, posteriorment, van ser escollides per la Comissió Permanent de Participació Ciutadana”. Brancal ha recordat que enguany s'han destinat a la línia de pressupostos participatius un total de 1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015.

Per a finalitzar, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció perquè aquestes inversions milloraran de forma directa la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la nostra ciutat, alhora que solucionaran el problema de les inundacions en tres barris diferents. Marque ha recordat que “el Govern Local està realitzant un esforç molt gran per a minimitzar el risc d'inundacions i prova d'açò és que en poc més d'un any hem invertit 2,7 milions d'euros, dins de les inversions sostenibles, per a abordar aquest problema. No obstant açò, encara queda molt per fer i al llarg d'aquest mandat continuarem invertint per a avançar en aquest objectiu”.

Pujar