elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval

Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval
  • Aquest tradicional mercat ha convertit el centre històric de Castelló en un escenari medieval fins al 10 de desembre i compta amb més de 150 espectacles i al voltant de 100 llocs

Galeria de fotos
Mercat medieval de Castelló 2023
Mercat medieval de Castelló 2023
MÉS FOTOS
Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval - (foto 2)
Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval - (foto 3)
Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval - (foto 4)
Castelló inaugura una nova edició del Mercat Medieval - (foto 5)

L'Ajuntament de Castelló, de la mà de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, i del regidor de Comerç i Consum, Alberto Vidal, ha inaugurat una nova edició del Mercat Medieval que enguany tindrà lloc fins al 10 de desembre als carrers Major, Cavallers, plaça de les Aules i plaça Major. Amb més de 150 espectacles i al voltant de 100 llocs, el centre de la ciutat s'ha convertit en una ciutat medieval en la qual els vianants poden gaudir de nombroses tradicions de l'època i conéixer productes artesanals de primera qualitat fabricats per comerciants locals.

Durant aquestos dies el mercat estarà obert d'11.00 hores a 22.00 hores, i s'aniran succeint activitats i espectacles cada 20 minuts per a mantindre la vida i el moviment durant tota la jornada. Teatres de titelles, música en viu, desfilades, xanquers, joglars, bufons, racó infantil, mags, zones gastronòmiques, animació itinerant amb foc, concursos interactius o balls medievals són alguns dels atractius que s'aniran succeint en una intensa programació que omplirà els carrers de la capital de la Plana d'un ambient festiu relacionat amb el món medieval.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, anima a visitar aquest mercat medieval que vist els carrers de la ciutat durant els dies previs al Nadal. “Hem preparat una programació per a gaudir en família i amb amics d'unes dates tan entranyables com aquestes. Aquest mercat va en la línia de la nostra aposta per revitalitzar la ciutat, omplint els carrers i places. Una programació amb més de 250 activitats pensades per a tots els públics perquè esperem que siga un Nadal especial, la que es mereix Castelló i els castellonencs”, ha assenyalat.

Per part seua, Vidal ha assegurat que “aquesta iniciativa té el principal objectiu d'apostar pel nostre comerç local, ja que no sols enforteix l'economia de la ciutat, sinó que també contribueix a la identitat i vitalitat de Castelló”. En aquest sentit, ha afirmat que “el Mercat Medieval és un clar exemple de com el turisme exerceix un paper crucial en els comerços de proximitat. En fomentar esdeveniments que atrauen visitants, estem construint una destinació turística atractiva que beneficia a ciutadans i comerciants mentre convertim a Castelló a la ciutat viva que tots volem”.

Programació de Nadal

El Mercat Medieval de Castelló forma part de la intensa programació de Nadal que s'ha preparat enguany des de l'Ajuntament de Castelló. En matèria musical, la banda municipal ha preparat tres concerts nadalencs únics, el primer d'ells a l'Auditori el 17 de desembre acompanyant en la interpretació de “Nadales de la Plana”, el segon, el 22 de desembre, anomenat “Nadales a la plaça Major”, amb la col·laboració d'algun centre escolar i el concert de Reis, també a l'Auditori el 4 de gener, amb alguna sorpresa. No faltarà el concert del 6 de desembre, dia de la Constitució Espanyola.

Amb l'objectiu que a Castelló es respire la màgia del Nadal, s'han programat desfilades que comptaran amb la presència de elfs, rens, patges reals i altres personatges característics d'aquestes festes que aniran acompanyats d'il·luminació. El 7 de desembre serà en el districte oest, el 15 de desembre en el sud, el 16 de desembre en el centre, el 22 de desembre en el nord, el 23 de desembre al Grau i el 26 en l'est.

A més, s'ha apostat per la creació d'un mercat ambulant nadalenc, que del 15 al 31 de desembre estarà en la plaça Major oferint als ciutadans elements típics d'aquestes festes. També hi haurà espectacles a l'aire lliure i en espais emblemàtics com el Teatre del Raval Rafa Lloret. A més, els castellonencs comptaran amb els tres grans cicles de Nadal al Raval, Nadal de Corals i Nadal de *Circ, que contribueixen al fet que se celebre la temporada nadalenca d'una forma única i vibrant, incloent-hi teatre, circ i música.

La programació tancarà amb l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, el 5 de gener a les 16.00 al Port de Castelló per a continuar saludant als xiquets i xiquetes de la ciutat a les 18.30 en la Cavalcada de Reis que recorrerà els carrers de la capital i que portarà moltes novetats.

Pujar