4 de desembre de 2020 4/12/20

Castelló ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista

Castelló ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista - (foto 1)
  • L'acte ha estat organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica

MÉS FOTOS
Castelló ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista - (foto 2)
Castelló ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista - (foto 3)

L’Ajuntament de Castelló s’ha sumat a l’homenatge a les víctimes de la repressió franquista organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, un acte en què ha participat també la Ministra de Justícia, Dolores Delgado, i en què han estat presents familiars de les víctimes dels afusellaments esdevinguts a Castelló. 

Per part de l’agrupació, els mantenidors de l’acte han estat Maribel Peris i Paco Mezquita, mentre que la portaveu ha sigut Carmen Arnal. En la seua intervenció ha destacat la necessitat de continuar els projectes d’exhumacions iniciats per la Regidoria de Cultura en 2018 i han reivindicat «la cultura de la pau» com a la element reconciliador i de justícia.

En la mateixa línia que Arnal s’ha manifestat la regidor de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, qui ha destacat en la seua intervenció que “encara hui, després de 40 anys de democràcia, queden moltíssimes anomalies democràtiques que hem de resoldre” per tal d”’articular a una societat crítica i una democràcia sana, les quals han d’estar íntimament lligades a la Memòria democràtica”. Ruiz ha recordat que “l’Ajuntament de Castelló és el primer de l’Estat que, amb recursos propis, va iniciar el que per llei correspon a l’Estat: l’exhumació de les víctimes de la persecució i repressió franquista”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha manifestat que “parlar de memòria històrica, de memòria democràtica, no és només mirar arrere i recordar les víctimes del franquisme, sinó que també és mirar cap avant i projectar cap a les nostres filles i fills l'exemple dels qui van donar la seua vida per la llibertat”. La primera edil ha recordat que “hem de tindre molt clar que el temps de pau i concòrdia és conseqüència de l'esforç de milers de dones i homes que van lluitar amb totes les seues forces per la democràcia”.

Pujar