elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló ret homenatge a García Berlanga amb un cicle de cinema al Raval

Castelló ret homenatge a García Berlanga amb un cicle de cinema al Raval
  • La Filmoteca se suma als centenaris del cineasta valencià i del francés Eric Rohmer

  • La programació inclou 10 pel·lícules aquest trimestre amb la reprogramació del cicle de cinema negre clàssic


La Filmoteca Valenciana reprén l’activitat al Teatre del Raval de Castelló amb tres cicles que, d’una banda, retran homenatge al director valencià Luis García Berlanga i al cineasta francés Eric Rohmer en l’any del centenari dels seus naixements, d’altra, submergiran el públic en el cinema negre clàssic.

"El Teatre Raval esdevé, un any més, en cinema, portant al centre de la ciutat propostes clàsiques que estem segures que agradaran i seran un éxit", ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz. De la programació, l’edil ha destacat les cintes signades per Berlanga, dos rareses que ens permeten aprofundir en l’obra d'un dels nostres directors més reconeguts i estimats”. 

Castello se suma així a l’Any Berlanga, i per això, la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i el Teatre del Raval dediquen una sessió especial al cineasta valencià el 2 de juny a les 19.00 hores. Ho fa amb la projecció de dos de les seues obres menys conegudes, però més fascinants, ‘Se vende un tranvía’, part de la sèrie ‘Los Pícaros’, que coescriu amb Rafael Azcona i que mai va veure la llum a causa de la censura de la dictadura franquista; en una vesprada on també es podrà veure el curtmetratge, ‘El sueño de la maestra’ de l’any 2002, basat en un dels fragments onírics de ‘Bienvenido Mr. Marshall’ (1952). Aquest curt es va realitzar per al 50 aniversari del mític film de Berlanga.

Però serán la projecció de ‘Cuento de primavera’, la primera de les cintes de ‘Les quatre estacions’ d’Eric Rohmer l’encarregada d’encetar la programació aquest dimecres 14 d’abril. El 5 de maig, será el torn de ‘Conte d’hivern’, seguit de ‘Conte d’estiu’ (19 de maig) i ‘Conte de tardor’ (16 de juny).

El cicle s’anirà alternant a la pantalla del Raval amb la reprogramació del cicle dedicat al cinema negre clàssic, on es projectaran ‘Historia de un detective’, d’Edward Dmytryc (21 d'abril); ‘El extraño amor de Martha Ivers’, de Lewis Milestone (12 de maig); ‘Secreto tras la puerta’, de Fritz Lang (9 de juny); i, per tancar el trimestre, ‘Atrapados’, de Max Ophuls (23 de juny).

Totes les projeccions són a les 19.00 hores al Teatre del Raval, amb venda anticipada al web entrades.castello.es i a la taquilla de l’espai de Conde Pestagua abans de cada sessió. El preu és de 3 euros. Per tal d’accedir a les projeccions s’han de complir tots els protocols sanitaris pertinents.

Pujar