elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló desplega a la policia per a evitar una altra jornada de caos circulatori per les obres del tren al port

Castelló desplega a la policia per a evitar una altra jornada de caos circulatori per les obres del tren al port
  • Els conductors han evitat l'avinguda València fugint del col·lapse

MÉS FOTOS
Castelló desplega a la policia per a evitar una altra jornada de caos circulatori per les obres del tren al port - (foto 2)
Castelló desplega a la policia per a evitar una altra jornada de caos circulatori per les obres del tren al port - (foto 3)

Les obres del nou accés ferroviari sud al Port de Castelló, que està duent a terme ADIF, i que han obligat a tallar l'entrada sud a la capital va portar ahir a Policia Local a adoptar mesures correctores d'urgència davant la falta de informacion i de planificació d'una obra estatal de gran envergadura  com aquesta.

El portaveu del govern, Vicent Sales, ha manifestat que “les mesures correctores de la Policia Local han evitat hui el col·lapse de trànsit en l'avinguda de València per la falta de planificació d'una obra de competència estatal”.

“Des de les set del matí els agents s'han desplaçat a la zona i s'ha comprovat que la majoria de conductors han pres vials alternatius a l'avinguda de València per a evitar les molèsties ocasionades en el dia d'ahir”, assenyala.

No obstant això, a primera hora de hui, continuava faltant la senyalització pertinent, especialment la senyalització lluminosa, que ha sigut finalment col·locada davant la insistència de la Policia Local de Castelló, per a evitar posar en risc la seguretat dels conductors a la nit”.

L'edil ha recordat que “malgrat les reunions prèvies que, des de fa mesos s'han realitzat amb responsables de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament i amb la Policia Local de Castelló, l'empresa no va adoptar en un primer moment mesures, malgrat els advertiments”.

Va haver de ser la pròpia Policia Local la que en el dia d'ahir col·locara tanques en rotondes i en accessos, a més de cartells fets pel propi Ajuntament, “perquè no havien complit amb les seues obligacions”.

Pendent la reunió amb ADIF

Vicent Sales també ha recordat que “estem encara pendents d'una reunió amb ADIF, al ser una obra de la seua competència i que està generant molèsties entre els nostres veïns i tota la gent que es desplaça diàriament fins a la ciutat de Castelló”.

“El desitjable hauria sigut la coordinació des de l'inici i que els conductors no hagueren hagut de patir les molèsties d'ahir. En aquest sentit insisteix que aquestes obres eren i són necessàries per a Castelló i porten anys sent reivindicades per al futur econòmic i el progrés de la nostra ciutat i la nostra província. Però s'han de fer amb planificació. Les obres sempre generen molèsties i si no hi ha planificació generen més molèsties encara”.

Solucions de mobilitat per als grups San Bernardo i Sant Andrés

Cal recordar que des de l'Ajuntament també s'ha posat solució al problema de transport que afecta els Grups San Bernardo i San Andrés, “perquè de cap manera quedaren aïllats, tenen un servei d'autobús urbà a la seua disposició per un itinerari alternatiu”, indica.

En aquest sentit, el regidor ha ressaltat que “es va mantindre una reunió informativa amb els veïns per a informar-los de la solució davant unes obres que preveuen prolongar-se durant mes i mig”.

Des de la Policia Local de Castelló, recorden que l'accés de vehicles a l'entorn de camí Sant Jaume, avinguda València i autovia d'accessos al port està oberta únicament per a veïns de la zona i treballadors i professionals de les empreses de la zona.

Pujar