elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CARTELL FESTES DE LA MAGDALENA 2024

Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes

Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes
  • Carrasco ha defensat que “les festes fundacionals han de ser un referent a tot el món”

Galeria de fotos
Magdalena 2024: Presentació cartell
Magdalena 2024: Presentació cartell

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Festes, ha presentat aquest dijous el cartell anunciador i la polsera de les festes de la Magdalena 2024 que se celebraran del 2 al 10 de març. Les reines de les festes 2024, Lourdes Climent Moreno i Vega Torrejón Garrote, han sigut les encarregades de descobrir la imatge del dissenyador Ibán Ramón Rodríguez en un acte celebrat en el Real Casino Antic.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, la presidenta del Patronat de Festes, Noelia Selma i altres autoritats, les dames de la ciutat i dames infantils, Na Violant d’Hongría, membres de la Junta de Festes, del Consell Rector, madrines i presidents, madrines infantils i presidents infantils de gaiates, representants de Federació de Colles, ens vinculats i col·lectius festers.
“En presentar el cartell i la polsera que anunciaran les Festes de la Magdalena 2024 comencem ja el compte arrere per a l'inici de la nostra setmana gran. Eixa intensitat amb la qual em consta que esteu treballant des del món de la festa és proporcional a la il·lusió i el compromís d'aquest govern perquè la Magdalena 2024 siga un referent festiu a tot el món”, assegura l'alcaldessa.

La primera edil ha explicat que “el cartell s'encarregarà de cridar al món sencer les dates en les quals Castelló celebrarà les seues Festes fundacionals, per això hem volgut que aquestes dues eines úniques de promoció i divulgació de les nostres festes oficials es presentaren el més prompte possible, per a poder així realitzar l'adequada difusió i funció publicitària que mereixen”, destaca Carrasco.

Es tracta d'un cartell amb un disseny modern i innovador, però que en la seua essència representa l'origen de les nostres festes fundacionals i que serà la imatge de l'edició magdalenera de 2024. El dissenyador del cartell ha explicat que l'obra “busca atrapar la visió del major número de gent possible amb una imatge radicalment senzilla”, ha indicat. El creador assegura que “ser l'autor del cartell anunciador de les festes grans de Castelló té per a mi un interés primordial per a acostar el bon disseny a tots els ciutadans”.

La deliberació del jurat del concurs ha donat per guanyador del mateix al dissenyador Ibán Ramón Rodríguez, un gran professional que, des de 1994, s'ha especialitzat en gràfica corporativa, disseny editorial i comunicació visual i desenvolupa gran part del seu treball en l'àmbit de la cultura i la imatge institucional. Alguns dels seus treballs han sigut reconeguts amb premis com Laus, Graffica, ADCV, Graphis Awards, TDC Nova York i Xarxa Dot, entre altres.

Entre els treballs de l'autor del cartell de la Magdalena de 2024 destaca una sèrie de projectes, en la seua majoria cartells anunciadors, que van estar inclosos en la col·lecció de disseny gràfic del Musée dones Arts Décoratifs de París, que pertany a les Col·leccions Nacionals gestionades pel Ministeri de Cultura francés.

A més, destaquen la creació de la imatge de la València World Design Capital 2022 o la imatge de la campanya institucional del Nou d'octubre de 2022, la campanya gràfica que va realitzar en 2016 per acompanyar a les Falles de València fins a ser catalogades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Els últims anys ha sigut l'encarregat de la imatge de la Festa de la Carxofa de Benicarló i del cartell anunciador de les Festes de la Setmana Santa Marinera de València.

Les bases del concurs “projecte del cartell anunciador i polsera de la Magdalena 2024” estava dirigida a professionals del disseny i la il·lustració perquè, segons explica la primera edil “hem volgut donar una visió professional a allò que és, en cada edició, la nostra imatge festiva amb la qual recorrem ciutats dins i fora de les nostres fronteres”.

MÉS FOTOS
Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes - (foto 2)
Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes - (foto 3)
Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes - (foto 4)
Castelló descobreix el seu cartell de la Magdalena de 2024 a cent dies de les festes - (foto 5)
Pujar