elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló demana un canvi en la catalogació les seues platges perquè els quiosquets puguen obrir al juny

Castelló demana un canvi en la catalogació les seues platges perquè els quiosquets puguen obrir al juny

  L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha mantingut una reunió amb el Director General de Costas, Ports i Aeroports de la Generalitat Valenciana, Vicente Martínez Mus, a fi de buscar la necessària col·laboració entre administracions que permeta aprofitar al màxim la temporada turística a Castelló.

  “Demanem que s'estudie el canvi de la catalogació de les platges del Gurugú i La Pineda perquè els nostres quiosquets, que creguen més d'un centenar de llocs de treball de manera directa i indirecta, puguen obrir almenys al juny i competir en igualtat de condicions que els de la resta de municipis veïns", explica l'alcaldessa.

  Esta és la segona reunió que es produïx entre tots dos dirigents des que va prendre possessió l'alcaldessa. “El nostre compromís és que Castelló no siga només una escala, sinó un destí de referència tot l'any, amb els millors servicis a les platges. No podem iniciar la temporada a mig gas, necessitem que els nostres quiosquets puguen obrir com més prompte millor per a aprofitar al màxim la temporada”, indica.

  És per això que “plantegem el canvi de catalogació de les platges del Gurugú i de la Pineda, en cap cas el plantegem per a la platja del Serradal. Això suposa en les dues primeres rebaixar la categoria d'urbà tipus 2 a 1, ja que segons el Pla d'Acció Territorial d'Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), al qual no va voler al·legar l'equip de govern anterior, en els arenals urbans de tipus 2, l'ocupació del domini públic sol es permet de l'1 de juliol al 30 de setembre. Necessitem que els nostres quiosquets òbriguen almenys al juny”, insistix Carrasco.

  Major inclinació entre l'aeroport i la ciutat
  Un altre dels aspectes tractats en la reunió ha sigut l'interés de l'alcaldessa per generar una major inclinació de la capital de la Plana amb l'aeroport. “És essencial enfortir la relació aeroport-ciutat a fi de contribuir a l'impuls econòmic de Castelló”, assenyala.

  I conclou: “Hem d'aprofitar totes les infraestructures de comunicació que tenim al nostre abast per a atraure visitants per terra, mar i aire. Si bé ja estem treballant de la mà amb el Port i som conscients que cal millorar el servici de trens, alguna cosa que ha de prendre's de debò el govern central, devem també aprofitar una infraestructura que és capaç d'atraure a visitants de tot el món, com és l'aeroport”.

  Pujar