elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló es convertix en la primera capital de província d'Espanya a entrar en la Xarxa Europea Family-Friendly

Castelló es convertix en la primera capital de província d'Espanya a entrar en la Xarxa Europea Family-Friendly
  • “Gràcies a les polítiques que hem implementat durant aquestos mesos Castelló és hui una ciutat millor per a les famílies”, ha assenyalat Alberto Vidal, regidor de Família i Infància

  • Aquesta Xarxa està formada per aquelles ciutats que destaquen per les seues polítiques de suport a la família en diferents àmbits com l'urbanisme, l'oci, l'esport, la sanitat o la cultura, entre altres

Alberto Vidal, regidor de Família i Infància, ha viatjat fins a Brussel·les per a rebre el reconeixement que integra a Castelló en la Xarxa Europea de Municipis Family-Friendly. D'aquesta manera, la capital de la Plana es convertix en la primera capital de província d'Espanya i en el tercer municipi a entrar en una xarxa que reconeix i premia a aquelles ciutats que destaquen per les seues polítiques de suport a la família en diferents àmbits com l'urbanisme, l'oci, l'esport, la sanitat o la cultura, entre altres.

La Xarxa de Family-Friendly Municipalities és una iniciativa de la European Large Familian Confederation per a promocionar les ciutats seleccionades per l'excel·lència de les seues polítiques de suport a la família, contribuint així a la millora de les polítiques familiars a la Unió Europea.

En la seua decisió d'incloure a Castelló com a primera ciutat de la Comunitat Valenciana en aquesta xarxa, s'han tingut en compte diverses actuacions posades en marxa pel Consistori en els últims mesos. Especialment, s'ha valorat que l'Ajuntament compte amb una regidoria específica de Família i Infància, creada a l'inici d'aquesta legislatura amb l'objectiu d'impulsar polítiques favorables per a les famílies siga una prioritat.

“Ens enorgullix enormement que el treball realitzat des d'aquesta regidoria haja sigut reconegut, convertint-nos en el tercer municipi d'Espanya a entrar en aquesta xarxa. Gràcies a les polítiques que hem implementat durant aquestos mesos Castelló és hui una ciutat millor per a les famílies”, ha assenyalat Vidal.

El regidor responsable de l'àrea de Família i Infància també ha explicat que “continuarem treballant de manera transversal, involucrant a totes les àrees del govern per a garantir que les polítiques destinades a enfortir a les famílies siguen de veritat efectives. La prioritat de qualsevol govern ha de ser garantir el benestar de les seues famílies, i això a Castelló és ja una realitat”.

IV Congrés de Municipis Europeus Familiars

El guardó va ser entregat en la IV Congrés de Municipis Europeus Familiars, organitzat per la European Family Network Municipalities en col·laboració amb la Unió Europea. A la trobada van assistir representants de 14 països d'Europa que van debatre entorn de com la innovació digital pot fer la vida més fàcil a les famílies, la importància de construir territoris més acollidors i atractius per al benestar familiar o la necessitat de contrarestar la crisi demogràfica en europea amb accions a favor de la qualitat de vida.

Pujar