elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló comença el procés de provisió de 8 places d'oficials de Policia Local

Castelló comença el procés de provisió de 8 places d'oficials de Policia Local
  • “L'inici d'aquestes oposicions és un pas més en la línia de completar la plantilla de la Policia Local creant llocs fixos de carrera”

Les instal·lacions esportives Gaetà Huguet han acollit aquest matí les proves físiques del procés per a la provisió en propietat de 8 places d'oficial de Policia Local. Antonio Ortolá, regidor de Seguretat i Emergències, ha explicat que “aquestes noves places es van aprovar en Junta de Govern el mes de novembre passat i l'objectiu és que s'amplien a 5 més per a aconseguir un total de 13 que ajudarien a estabilitzar la categoria d'oficial i cobrir les vacants”.

L'edil ha assegurat que “l'inici d'estes oposicions és un pas més en la línia de completar la plantilla de la Policia Local creant llocs fixos de carrera mentres s'acceleren els tràmits per a completar la resta de les places pendents de l'escala de comandament”. “Des que arribem al govern una de les nostres prioritats ha sigut estabilitzar la plantilla, i continuarem treballant per a poder dur a terme tots aquestos processos la forma més ràpida possible”, ha indicat.

El procediment contempla tres torns d'accés: promoció interna, promoció interna interadministrativa i mobilitat, i consta de totes les proves establides en el decret autonòmic que regula les bases per a la provisió d'estes places, el qual inclou proves físiques, psicomédicas, teòriques, supòsit pràctic, coneixement de la llengua valenciana i valoració de mèrits. Els aspirants que hagen superat la primera fase del procediment hauran de superar també un curs teoricopràctic de capacitació per a comandaments que es celebrarà en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) amb una duració aproximada de tres mesos, previ a la presa de possessió definitiva i a la incorporació al cos.

Pujar