20 de setembre de 2020 20/9/20

Castelló clama contra el terrorisme

Castelló clama contra el terrorisme - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló clama contra el terrorisme - (foto 2)
  Castelló clama contra el terrorisme - (foto 3)
  Castelló clama contra el terrorisme - (foto 4)

  La Plaça Major de Castelló ha acollit avui un acte de protesta silenciosa contra el terrorisme. Centenars de persones han acudit a la crida institucional de l'Ajuntament de la capital per a deixar patent el rebuig majoritari de la societat a l'atemptat registrat a Barcelona, que s'ha cobrat la vida de, almenys, 13 persones i ha causat desenes de ferits.

  En la concentració han estat presentes l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i representants de tots els grups municipals de la Corporació municipal, amb els seus portaveus al capdavant, diputats nacionals, autonòmics i provincials. També han estat representants de la societat civil, el rector de la UJI, Vicent Climent, així como la consellera d'Innovació del Govern d'Aragó, Pilar Alegría, i la diputada del Parlament de Catalunya Adriana Delgado, que es troben de vacances per Castelló.

  "Avui hem cridat en silenci contra el terrorisme davant els tràgics atemptats de Catalunya, per a demostrar la solidaritat de Castelló i el recolzament amb els qui han patit la barbàrie de la violència", ha expressat l'alcaldessa, Amparo Marco, després de l'acte públic. "Perquè totes les ciutats d'Espanya i del món som Barcelona". En eixe sentit, ha mostrat també el suport als cossos i forces de seguretat, que lluiten diàriament per garantir la nostra seguretat, així com als serveis sanitaris i civils i a totes les persones que, a títol individual, "han donat un exemple de ciutadania".

  Marco ha manifestat que "en aquests moments és quan més evident es fa la necessitat de la unitat d'acció contra el terrorisme". "Volem dir alt i clar que aquests actes bàrbars no tenen sentit ni justificació possible, que no ens acoquinaran, que la fortalesa de la democràcia i els valors de pau i convivència són més fermes que mai".

  L'alcaldessa de Castelló ha remès un escrit a la seua homòloga de Barcelona, Ada Colau, per fer-li arribar la solidaritat del poble castellonen contra aquest atac a les llibertats. "Volem transmetre't també el suport més absolut i enviar-te els ànims necessaris per a afrontar aquesta allau d'injustícia que està patint la nostra Unió Europea i que per desgràcia per a tots els que volem la teua ciutat ens toca bé d'a prop", ha expressat.

  Coordinació policial

  Després de la concentració, l'alcaldessa ha reunit als comandaments policials locals per a analitzar la situació i reiterar la coordinació amb la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat. En aqueix sentit, ha recordat que en els últims mesos l'Ajuntament de Castelló ja està treballant en l'increment de les mesures preventives en aquells actes d'afluència massiva de persones i ha traslladat el missatge que "les forces policials estan treballant de forma coordinada i amb efectivitat, per la qual cosa no hi ha motiu per a l'alarma".

  Marco, que és presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la Federació de Municipi i Províncies, ha anunciat que la pròxima reunió de l'organisme analitzarà la seguretat davant el risc d'aquest tipus d'atemptats.

  Pujar