elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló celebra una Junta Local de Seguretat per a definir el dispositiu del festival Mítics

Castelló celebra una Junta Local de Seguretat per a definir el dispositiu del festival Mítics
  • És la primera vegada que es convoca per a aquest esdeveniment. La tercera edició del festival se celebrarà aquest dissabte en el recinte firal de la capital

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat una Junta Local de Seguretat, per primera vegada per a concretar l'ampli dispositiu que operarà en el festival Mítics dissabte que ve en el recinte firal de la ciutat. Està previst que a l'esdeveniment assistisquen entorn de 8.000 persones, segons l'organització.

“Per a aquest equip de govern la seguretat és primordial, vetlem per la bona coordinació entre tots els efectius desplegats”, ha assenyalat l'alcaldessa, Begoña Carrasco. La primera edil, que ha presidit la Junta Local extraordinària de Seguretat al costat de la subdelegada del Govern, Soledad Ten i el regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Antonio Ortolá, ha agraït “l'esforç que s'ha fet des de l'àrea de seguretat de l'Ajuntament en col·laboració amb totes les forces de seguretat de l'Estat perquè garantim la màxima seguretat als assistents”.

La Junta Local Extraordinària de Seguretat ha reunit responsables de la Policia Local, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Bombers i Protecció Civil, a més de participar també responsables dels serveis sanitaris i de la Unitat Contra la Violència de gènere de Castelló.

El cartell del festival Mítics comptarà amb les actuacions de Mclan, Mikel Erentxun, Revòlver, Burning i La Guàrdia.

Ampli dispositiu de seguretat

Com a novetat, el festival comptarà amb una unitat de coordinació que tindrà un representant de cada cos de seguretat perquè, si sorgeix una incidència, els efectius puguen activar el protocol i es derive a la unitat o servei que corresponga.

Des de la Policia Local hi haurà 18 efectius vetlant per la seguretat dels assistents des del divendres, que el festival començarà a entregar les acreditacions i el dissabte durant la celebració del festival, des de 14.00 del dissabte fins a les 5.00 hores, en el qual hi haurà diversos punts de control del trànsit i controls d'alcoholèmia en diversos punts de la ronda de circumval·lació i en els accessos al festival. Per a garantir la seguretat als assistents, el camí Caminás es tancarà al trànsit en el tram que va des del camí Hondo fins a l'avinguda de la Mar. Quant al cos de bombers per a aquest dissabte el dispositiu comptarà amb un cap, quatre efectius, una unitat de coordinació, un coordinador i un vehicle.

Una altra de les novetats per a aquesta tercera edició del festival Mítics és la millora del dispositiu sanitari. La dotació prevista tindrà un Suport Vital Avançat (SVA) i un Suport Vital Bàsic (SVB), als quals els acompanyarà un hospital de campanya dins del recinte, amb un metge, dos infermers, quatre tècnics i un coordinador.

A més, hi haurà un punt violeta fix que estarà al costat dels serveis sanitaris que comptarà amb servei de vigilància durant tot l'esdeveniment.

Pujar