elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aprova la incorporació de més de 15,2 milions d'euros al pressupost per a impulsar fins a 117 projectes

Castelló aprova la incorporació de més de 15,2 milions d'euros al pressupost per a impulsar fins a 117 projectes
  • L'alcaldessa de Castelló destaca que “les quantitats provinents del romanent del passat exercici aniran destinades a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i avançar en obres clau”

  • Entre els projectes que es veuran impulsats està la “Mançana Albinegra”, millores d'accessibilitat i asfaltats en la zona de la Marjalería o inversions en manteniment de col·legis de la ciutat entre altres

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí, en sessió extraordinària, el projecte de Modificació de Crèdits per una quantia total de 15.282.839,90 euros, el finançament dels quals es realitza amb càrrec al Romanent de Tresoreria de la liquidació del pressupost de l'any 2023, aprovada per Decret de l'Alcaldia de data 22 de març de 2024”.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha comentat que “es tracta d'un document on es detallen 117 partides que aprofiten el romanent del passat exercici i que aniran destinades a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, en el centre i en tots els barris, i avançar en obres clau”.

La primera edil ha ressaltat que “gràcies a aquest romanent, des de l'equip de govern podrem complir amb la paraula donada, i fer efectiu un bon nombre de projectes que milloraran la qualitat de vida dels nostres veïns, l'aspecte de la nostra ciutat, els serveis públics que prestem o ajudes a diferents col·lectius”.

Carrasco ha insistit que “amb la modificació de crèdit que ascendeix, com dic, a més de 15,2 milions d'euros, l'equip de govern podrà programar més cultura dirigida a tots els nostres ciutadans o més activitats per als nostres joves”.

“A través de les noves inversions, podrem també aconseguir un Castelló més verd i sostenible, amb més arbres. Però també una ciutat amb més habitatges socials, que permeta accedir amb més facilitat a aquest recurs bàsic als nostres ciutadans”.

Alguns projectes contemplats

Entre les moltes partides contemplades en aquesta modificació de crèdit, l'alcaldessa ha apuntat algunes de les més destacades.

Carrasco ha comentat en primer lloc “una important partida que anirà destinada a la millora d'instal·lacions esportives, amb una partida d'1.750.000 euros on s'inclouen obres en recintes com el Gaetà Huguet o l'Estadi Castàlia. I també avançarem en projectes com la ‘Mançana Albinegra’. que servirà per a remodelar l'entorn del nostre estadi municipal i que compta amb una quantitat de 131.000 euros”.

Unes altres de les inversions en les quals ha volgut detindre's la primera edil són “els més de 1,6 milions d'euros que rebrà la zona de la Marjalería, amb partides destinades a millores d'asfaltat, millores dels brins del Riu Sec, conveni amb el Vedat Arrosser que permetrà avançar també en les obres de la canonada de Bovar o diferents reformes urbanes”.

D'altra banda, hi ha una partida destinada a “una de les prioritats de l'equip de govern, com és facilitar l'accés a un habitatge als nostres veïns. En aquest cas seran 190.000 euros més els que s'empraran amb aquest objectiu per part de l'Ajuntament de Castelló”.

“L'aposta del govern municipal per la participació ciutadana és una altra de beneficiaris d'aquesta modificació de crèdit, ja que incorporarà una partida de 200.000 euros”, ha confirmat Carrasco.

L'àrea de Cultura també ha sigut un altre dels apartats que ha volgut posar l'accent “ja que comptarà amb més de 500.000 euros per a implementar noves campanyes, per a potenciar l'Escola Municipal de Teatre o per a l'activitat de la nostra Banda Municipal”.

La primera edil ha posat l'accent “en el reforç de la neteja en els col·legis de la ciutat amb 350.000 euros més. I la millora de la seguretat dels xiquets i xiquetes de Castelló que van als seus col·legis també es va millorar amb una inversió de 80.000 euros destinada als ‘Camins Escolars”.

Relacionat amb la prestació de Serveis Públics, dins de la partida de tractament de residus i eliminació de residus sòlids urbans a través de RECIPLASA, es comptarà amb 750.000 euros addicionals.

Begoña Carrasco no ha volgut oblidar tampoc “els 300.000 euros que es destinaran a pagar les hores extres que es devien de l'any passat a agents de la nostra Policia Local i AMUS, i que l'actual govern abonarà, com és de justícia i com haurien d'haver fet i no van fer els antics gestors de l'Ajuntament”.

Per a l'alcaldessa, les noves inversions tenen també l'objectiu d'aconseguir “un Castelló més net, més ben il·luminat, amb més seguretat, on els barris compten amb més i millors serveis. Amb una cultura per a tots”.

Carrasco també ha posat l'accent en l'aposta del govern a “convertir a Castelló en una vertadera capital de l'Esport, comptant amb les millors instal·lacions municipals. Continuar avançant en l'objectiu d'aconseguir una ciutat més accessible, amb una mobilitat on convisquen vianants, transporte públic i vehicles privats”.

“Des de l'equip de govern, ens comprometem a continuar gestionant, amb el màxim zel cadascuna d'aquestes partides. Emprarem aquests diners en inversions, obres i projectes que aconseguiran un Castelló millor. Farem un ús eficient de fins a l'últim cèntim que puguem per a millorar la nostra ciutat”, ha assegurat.

Pujar