elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aprova este dijous les ajudes econòmiques per a gaiatas, ens vinculats, Gestora de Gaiatas i Federació de Collas

Castelló aprova este dijous les ajudes econòmiques per a gaiatas, ens vinculats, Gestora de Gaiatas i Federació de Collas
  • L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Turisme, Arantxa Miralles i les reines de les Festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, han visitat el magatzem de gaiates on s'estan ultimant els monuments festers

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Turisme, Arantxa Miralles i les reines de les festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, ha visitat aquest dimecres el magatzem de gaiates on les 19 comissions de sector estan ultimant els seus monuments festers.

Amb motiu de la visita, la primera edil ha traslladat als festers que “demà aprovarem en el Consell Rector extraordinari del Patronat Municipal de Festes les subvencions per a tots els col·lectius festers amb l'objectiu que puguen disposar de les ajudes abans de Magdalena”. Es tracta de les subvencions per a les gaiates, ens vinculats, Gestora de Gaiates i Federació de Colles.

Carrasco ha explicat que “no és de rebut que les ajudes arriben més tard i els col·lectius festers hagen d'avançar els diners de la seua butxaca, com ha ocorregut en anys anteriors”. La primera edil ha posat en valor “la bona coordinació entre les diferents àrees del govern que han aconseguit aprovar el pressupost de 2024 dins del termini i en la forma corresponent i que permetrà que els col·lectius festers disposen de les ajudes econòmiques abans de les festes”.

Al marge d'aquest assumpte i quan tan sols falten 10 dies perquè comencen les festes fundacionals de la ciutat, l'alcaldessa ha felicitat a tots els membres de les gaiates “el treball altruista que han realitzat durant tot l'any per a tirar avant els millors monuments que són el símbol per excel·lència de les nostres festes”.

Així mateix, Carrasco ha expressat la seua admiració als festers pel treball ben fet i ha posat en valor “l'esforç i l'afecte amb el qual s'han bolcat un any més i amb el qual esperem que es complisca el nostre desig que les gaiates siguen declarades Bé d'Interés Cultural”.

Pujar