6 de juny de 2020 6/6/20

Castelló aprova les accions del Pla de Drogodependències i Altres Addiccions per a 2020 i opta a 151.000 euros per a la seua execució

  • Benestar Social acudeix a la convocatòria anual de subvencions de la Generalitat per a desenvolupar accions i activitats de prevenció

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat la memòria explicativa i les activitats a realitzar al llarg d'enguany en execució del Pla Municipal de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius. La planificació ha sigut aprovada en la Junta de Govern Local d'aquest dijous i inclou la sol·licitud de 151.063,48 euros de subvenció a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a finançar les despeses de personal, manteniment i els programes de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de l'Ajuntament de Castelló sobre la base de la convocatòria anual per a atenció, prevenció i rehabilitació o reinserció social.

L'edil de Benestar Social, José Luis López, ha explicat que aquesta convocatòria va tindre lloc abans de l'entrada en vigor del Reial Decret pel qual es va declarar l'estat d'alarma, el passat 14 de març. Posteriorment, es va determinar una relació de centres, serveis i establiments sanitaris que es consideren serveis essencials, i es va acordar la continuació dels procediments de la citada convocatòria.

Per això, la Regidoria de Benestar Social ha aprovat els tràmits per a sol·licitar la subvenció que, igual que altres anys, anirà destinada a cobrir la totalitat de les despeses de personal (142.563,48 euros) i la meitat de l'import de les despeses en concepte de manteniment i programes (8.500 euros).

Així mateix, s'ha aprovat la memòria d'activitats a realitzar al llarg d'enguany en el marc del Pla Municipal de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius. Aquestes activitats estaran supeditades a la normativa per a complir amb les mesures de prevenció contra la covid-19. López ha explicat que a través d'aquest pla es financen accions i projectes a Castelló que vagen encaminats a afavorir la prevenció en drogodependència o en altres addiccions i la reinserció social.

El pla aprovat inclou actuacions en l'àmbit escolar, familiar, comunitari i de prevenció selectiva, però condicionades a l'evolució en el control de la covid-19.

Pujar