elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló apostarà per impulsar la rehabilitació mitjançant els fons europeus per avançar cap a una ciutat verda i sostenible

Castelló apostarà per impulsar la rehabilitació mitjançant els fons europeus per avançar cap a una ciutat verda i sostenible
  • Transició Ecològica treballa per a millorar l'eficiència energètica del parc residencial de la ciutat

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló apostarà per aprofitar els fons de recuperació de la Unió Europea per impulsar la rehabilitació del parc residencial i avançar cap a una ciutat verda i sostenible. La Regidoria confia en implementar l’estratègia de regeneració urbana per modernitzar les vivendes més envellides i obtenir un efecte multiplicador de 4 euros mobilitzats per cada euro d’inversió pública.

“El 64% dels edificis de la ciutat són anteriors al Codi d'Edificació de 1979 i tenen necessitat de millores en accessibilitat i eficiència energètica. A més, el 27% de les emissions contaminants procedeixen de les llars i en els últims anys han crescut un 7%, per la qual cosa necessitem revertir aquesta tendència i accelerar les actuacions en eficiència energètica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que subratlla que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern central contempla una inversió de 4.450 milions per a rehabilitar 500.000 habitatges entre 2021 i 2023.

“Els fons de recuperació postcovid es presenten com una oportunitat per a mobilitzar la rehabilitació, avançar en la descarbonització de l'economia i aconseguir un parc residencial més sostenible i eficient. El Pacte Verd Europeu té l'objectiu de reduir en 2030 un 55% les emissions de CO2 i aconseguir la neutralitat climàtica en 2050. Per aconseguir-ho, cal intervindre el sector domèstic i la mobilitat”, afegeix Navarro.

El regidor municipal realitza aquestes afirmacions amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de l'Arquitectura. “Ara, experts i sectors econòmics coincideixen que la rehabilitació es projecta com un vector de creixement econòmic molt important que, en el cas de Castelló, espentaria a altres activitats com la ceràmica o les energies renovables”, resalta.

L’Ajuntament treballa per a dinamitzar la rehabilitació mitjançant els fons de recuperació de la Unió Europea. La Regidoria de Transició Ecològica ha presentat una manifestació d'interés al Programa Barris del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb un cost de 6 milions d'euros que planteja la creació d'un Fons Rotatori Municipal que acompanye a les comunitats de propietaris en la rehabilitació dels edificis més antics.

Pujar