21 de setembre de 2020 21/9/20

Castelló amplia el projecte Cs 112 Ceramic Beats que uneix ceràmica amb ciutat cardioprotegida

Castelló amplia el projecte Cs 112 Ceramic Beats que uneix ceràmica amb ciutat cardioprotegida - (foto 1)
  • L’Ajuntament instal·la una nova peça de la col·lecció ‘Cada minut compta’ a l'Edifici Nou

Castelló compta amb una nova instal·lació del projecte Cs 112 Ceramic Beats, una iniciativa que busca posar en valor a Castelló com a ciutat de la ceràmica i ciutat cardioprotegida mitjançant el disseny de recobriments ceràmics que actuen com a recordatoris visuals de les maniobres de reanimació cardiorespiratòria i desfibril·lació precoç. L'últim d'aquests panells s'ha instal·lat al costat del desfibril·lador situat a l'Edifici Nou de l'Ajuntament de Castelló.

La regidora de Salut, Mary Carmen Ribera, ha explicat que aquesta nova instal·lació és fruit del conveni signat amb l'Escola d'Art Superior de Disseny (EASD) i les regidories de Salut Pública i Seguretat Ciutadana per a involucrar a l'alumnat d'aquesta Escola en el disseny de col·leccions de recobriments ceràmics individualitzats per a cadascun dels espais de titularitat municipal que tinguen instal·lat un desfibril·lador (DESA). Per a això, han sigut prèviament formats per l’Escola de Seguretat Pública (ESPAC) de l'Ajuntament de Castelló.

“El projecte va nàixer en el curs 2017-2018 com a experiència pilot i es va concretar en dues propostes, la col·lecció ‘Cor de Festa’ per al Palau de la Festa i la col·lecció ‘Cada minut compta’ per a l'Ajuntament i l’EASD. Aquesta última col·lecció és la que ara hem instal·lat en la seu de l'edifici nou”, ha apuntat Ribera. La regidora ha recordat que Castelló ja compta amb 36 equips situats en instal·lacions municipals, centres esportius, parcs, places, col·legis, etc. “S'han instal·lat equips en les zones de Castelló amb una gran afluència, de manera que es puga estar preparats per a actuar de manera immediata”, ha indicat.

CS 112 Ceramic Beats va nàixer per a vincular la ciutat ceràmica amb la ciutat cardioprotegida mitjançant la col·laboració efectiva de les parts implicades (Ajuntament, EASD i les empreses ceràmiques). Una vegada finalitzat el període pilot, en el curs 2019/2020 s'obri un nou objectiu, el d'obrir el projecte a totes les empreses ceràmiques amb la finalitat d'aconseguir la seua implicació per al desenvolupament de nous recobriments en altres punts de la ciutat.

Es tracta d'un projecte col·laboratiu en el qual el consistori ofereix els espais d'intervenció, la formació en Suport Vital Bàsic (incloent la correcta utilització dels desfibril·ladors) i encarregant-se de la col·locació de les instal·lacions al costat dels DESA. Per part seua, l’EASD dirigeix el projecte i supervisa juntament amb els tècnics sanitaris de l'ajuntament les col·leccions personalitzades realitzades per l'alumnat. Les col·leccions, amb dissenys originals i personalitzats a la instal·lació on es vagen a situar-se, es desenvolupen en les empreses ceràmiques participants.

En aquesta nova fase de 2020, la major part dels dissenys procediran de ex alumnes i alumnes de l’EASD que estiguen treballant en empreses ceràmiques, encara que el projecte s'obrirà a totes les empreses interessades.

El projecte Cs 112 Ceramic Beats es va presentar el mes de novembre passat en el tercer Congrés del Consell Espanyol de Reanimació Cardio-Respiratòria (CERP).

Pujar