28 de setembre de 2020 28/9/20

Castelló acull aquest cap de setmana el XIV Trofeu Internacional Castàlia Costa Azahar

Castelló acull aquest cap de setmana el XIV Trofeu Internacional Castàlia Costa Azahar - (foto 1)

  La ciutat de Castelló serà novament l'escenari d'una de les proves esportives més destacades de l'any a nivell estatal durant aquest cap de setmana. Es tracta del XIV Trofeu Internacional Castàlia Castelló Costa Azahar, una cita que ja és un referent dins del món de la natació i que enguany comptarà, entre unes altres, amb l'esperada participació de l'Equip Nacional Espanya 2020. La formació inclou als nadadors seleccionats per a formar part de l'equip que competirà en els Jocs Olímpics de Tòquio.

  El campionat serà els dies 9 i 10 de desembre en la piscina municipal olímpica de la ciutat. L'horari de les proves del dissabte serà a les 9.30h les eliminatòries i a les 17.30h les finals i les del diumenge tindran lloc a les 9.30h (eliminatòries) i a les 17.00 hores (finals). L'organització preveu que durant els dos dies passen prop de 800 nadadors per les instal·lacions esportives castellonenques.

  El regidor d'Esports de la ciutat, Enric Porcar, ha atribuït l'augment de la participació a dos fets: "D'una banda, el club organitzador, el Castàlia Castelló Costa Azahar, treballa durament per a dur a terme qualsevol projecte que es proposa, un fet que és molt positiu per a la promoció de l'esport i per a la ciutat en general. De l'altre, Castelló és cada vegada més un referent en la realització de proves esportives rellevants, una fita que s'ha aconseguit gràcies a l'intens treball dels clubs i el Patronat i a l'èxit de les competicions que s'han celebrat ací".

  El Club Natació Castalia Castelló s'ha guanyat a pols ser reconegut com un dels organitzadors de referència per la majoria de clubs nacionals. Tots coincideixen que el TICC (com és conegut el Trofeu Internacional Castàlia Castelló) és, si no el millor, un dels millors trofeus del calendari nacional. Any a any, els números li avalen: 786 nadadors de 4 països i 63 clubs són dades només a l'abast de grans esdeveniments. Si a açò li afegim que coincideix amb el pont de la Constitució, i per açò alguns equips han aprofitat per a fer un stage en la nostra ciutat, l'impacte turístic es multiplica exponencialment.

  Aquesta edició, a part de seleccions i clubs de 8 comunitats diferents, el TICC comptarà amb la presència d'un equip ucraïnés (Meteor SC), el centre de tecnificació de Tenero (Suïssa), i dos nadadors del C.N. Marseille, sent un d'ells el principal cap de cartell. Es tracta de Nicolas d'Oriano, doble Campió en els Jocs Europeus de Baku 2015, olímpic per França en els Jocs de Rio, i diverses vegades campió en diferents proves del país gal. A més, en el plànol nacional, comptarem amb Javier Rivas, internacional amb la Selecció Espanyola i Campió d'Espanya Absolut en 100 papallona. Per la seua banda, entre les dones comptarem amb dues de les més destacades: Esther Morillo i Andrea Prades, ambdues integrants de l'equip nacional absolut de relleus i finalistes en el mundial junior d'Indianápolis.

  A més dels esportistes d'elit, des del club organitzador es destaca l'afluència de nadadors i nadadores de tota procedència. Cal tenir en compte que la prova reunirà a competidors de 8 comunitats autònomes diferents. A pesar que no hi ha dades relatives als desplaçaments i les pernoctaciones que tindran lloc gràcies a la realització de la prova, es preveu que l'impacte econòmic estiga al nivell de l'any passat, quan es van registrar més de 1.800 pernoctacions en els diferents hotels per part dels esportistes, tècnics i acompanyants.

  "Finalment, estem aconseguint amb l'esforç de tots que la ciutat siga cada vegada més reconeguda en l'àmbit esportiu. Tenim desenes de proves amb molta projecció mediàtica, aquesta és una d'elles, i amb açò fem que Castelló siga el focus de tots els valors positius que s'associen a l'esport", ha assegurat Porcar.

  Pujar