elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló activa el 'Protocol del Fred': Atén 56 personal al dia en la temporada d'hivern

Castelló activa el 'Protocol del Fred': Atén 56 personal al dia en la temporada d'hivern
  • La regidora Benestar Social, Maica Hurtado, destaca que “des del passat cap de setmana, quan ja van començar a baixar les temperatures, han augmentat les atencions tant de pernoctes com de recollida de menjar"

L'Ajuntament de Castelló, davant la previsió d'un episodi de baixes temperatures en els pròxims dies, ja ha disposat les mesures oportunes per a acollir al major nombre possible de persones en l'alberg municipal, en cas que fora necessari.

La regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, ha assenyalat que “durant el passat cap de setmana s'ha aconseguit un pic quant a l'afluència de persones a l'alberg municipal, atesa una mitjana de 55 o 56 usuaris cada nit. L'alberg municipal, gestionat per Càritas, compta amb una capacitat de 39 persones, que s'amplia en una vintena de places més amb el protocol del fred activat des de l'1 de novembre. D'aquesta manera arriba fins a les 59 places, per a afrontar nous episodis de baixes temperatures”.

“És important estar sempre preparats, davant qualsevol imprevist, per a aconseguir donar una resposta immediata als qui s'acosten a l'alberg”, ha recalcat.

L’edila ha insistit que “la prioritat del govern municipal és la de protegir i atendre les persones en situació de vulnerabilitat o desemparament, més encara en aquesta classe d'episodis meteorològics”.

Un compromís que es va poder comprovar amb l'última visita realitzada per part de l'Alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i la regidora de Benestar Social, el mes de desembre passat, per a anunciar un augment del pressupost destinat en 2024 a aquest, passant de 567.000 fins a arribar als 600.000 euros, a través d'un nou conveni amb Càritas.

Finalment, Hurtado ha subratllat que “les persones que se són ateses en l'alberg municipal tenen també accés a altres serveis com el de bugaderia, desdejuni, sopar o dutxa. Des del passat cap de setmana quan ja van començar a baixar les temperatures han augmentat les atencions, tant de pernoctes com de recollida de menjar i en aquests moments ha augmentat entre un 15% i un 20% el nombre de persones que s'atenen en el menjador. I existeixen programes específics de serveis socials per a l'acolliment de persones amb necessitats especials, dones o famílies amb menors al seu càrrec”.

Pujar