elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló activa el 'Protocol contra el fred' per a les persones sense llar

Castelló activa el 'Protocol contra el fred' per a les persones sense llar
  • L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, visita l'alberg municipal on s'ha activat el Protocol contra el fred

MÉS FOTOS
Castelló activa el 'Protocol contra el fred' per a les persones sense llar - (foto 2)
Castelló activa el 'Protocol contra el fred' per a les persones sense llar - (foto 3)
Castelló activa el 'Protocol contra el fred' per a les persones sense llar - (foto 4)

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha anunciat aquest dijous que “arribarem fins als 600.000 euros en el conveni amb Càritas per a donar el millor servei en l'alberg municipal”. I és que l'equip de govern incrementarà la quantitat econòmica anual que l'Ajuntament destina a l'alberg municipal a través d'aquesta entitat social que és la que el gestiona “perquè tinga més recursos que garantisquen aquest servei essencial, per la qual cosa l'any vinent passaran de tindre 574.500 euros a 600.000 euros”.

Unes declaracions que ha realitzat en la seua visita a l'alberg municipal en la qual ha estat acompanyada de la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado; el director de Càritas Diocesana Sogorb-Castelló, Francisco Mir; el responsable de Càritas, Ferrán Barberá; la responsable de l'Àrea d'Inclusió de Càritas, Minerva Saura i el director de l'alberg municipal, Moisés Zárate. “Complim amb el nostre compromís d'incrementar el pressupost per a l'alberg municipal gràcies a una entitat com Càritas que realitza una encomiable labor atenent sempre les necessitats més urgents”, destaca Carrasco.

La primera edil ha recordat que el govern municipal va destinar aquest estiu els 114.000 euros que l'anterior govern devia a l'entitat des de 2022 i també va desbloquejar el conveni de 2023 que van deixar sense signar. “Les empreses i entitats que treballen amb l'Ajuntament, i aquesta és una d'elles, han de rebre la quantitat econòmica que els correspon dins del termini i en la forma corresponent, que és el que mai haguera hagut de deixar de passar”, assenyala.

Begoña Carrasco ha posat l'accent en “la necessitat de millorar un servei indispensable per a les persones que no tenen res i que és de gran ajuda per als qui estan en una situació límit”. Cal recordar que l'Ajuntament va activar fa unes setmanes el protocol d'inclemències meteorològiques per a reforçar l'assistència a persones sense llar amb l'arribada del fred, que enguany compta amb 20 places més, passant de 39 habituals a 59.

El protocol, inclòs en el conveni subscrit entre l'Ajuntament de Castelló i Càritas per a la gestió de l'alberg, abasta fins al 30 d'abril. “En aquests moments, en funció de les circumstàncies de cada persona es prolonga la seua estada si és necessari i, a més, estem treballant per a ampliar el nombre de places”, assegura.

L'alberg municipal atén cada dia a prop de 40 persones –60 en els mesos més freds de l'any— que manquen d'allò més bàsic. En aquest sentit, l'alcaldessa ha mostrat el seu reconeixement al treball de les 35 persones, entre personal laboral i voluntaris, que s'encarreguen de repartir els desdejunis, esmorzars, menjars i sopars i de crear un ambient agradable i acollidor per a les entorn de 70 persones que passen cada dia per l'alberg municipal per a recollir una ració de menjar.

Pujar