elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabañero: “Recuperem la celebració de la Trobada Veïnal per a posar en valor el treball altruista de les associacions”

Cabañero: “Recuperem la celebració de la Trobada Veïnal per a posar en valor el treball altruista de les associacions”
  • La trobada tindrà lloc el pròxim 25 de maig al Palau de la *Festa i comptarà amb la participació de 39 associacions representatives de tots els districtes de la ciutat

El regidor de Barris i Participació Ciutadana, Paco Cabañero, ha anunciat la recuperació de la celebració de la Trobada Veïnal d'associacions de veïns que tindrà lloc dissabte que ve 25 de maig al Palau de la *Festa. “Recuperem aquesta celebració que s'havia deixat de celebrar perquè volem posar en valor i visibilitzar, també agrair el treball altruista de les associacions de veïns a les quals des del govern municipal tornem a donar veu i vot”, ha assenyalat.

Durant la seua intervenció en la roda de premsa, Cabañero ha estat acompanyat pel president de la Confederació d'Associacions de Veïns de Castelló (COASVECA), Pedro Bermúdez; la presidenta de la Federació Provincial d'Associacions de Veïns de Castelló, Vicky Amores; i el president de la Federació d'Associacions Ciutadanes de Castelló, Emilio Agulleiro.

El regidor ha destacat que, “els veïns tornen a tindre veu i vot, havent recuperat la participació en els fòrums als quals per desídia i cansament amb el govern anterior els veïns havien deixat d'assistir al no veure ateses les seues demandes”

Després d’un període d'inactivitat i falta d'atenció per part de l'anterior govern, les associacions veïnals han représ amb força la seua participació en els fòrums ciutadans”. "Creiem en la participació ciutadana i tractem de donar resposta a les demandes veïnals que ens plantegen les associacions de veïns, independentment d'on residisquen", ha afegit.

En aquest sentit, ha posat en manifest que, gràcies a aquesta iniciativa, “és una oportunitat per a posar en comú el treball del moviment veïnal de Castelló i donar a conéixer a les associacions, i les activitats que cadascuna d'elles realitza”.

Així mateix, l'edil ha subratllat la importància d'aquest esdeveniment com una mostra del compromís de l'actual equip de govern amb la participació ciutadana. "Les Associacions de Veïns són l'altaveu de les demandes dels barris. Aquest govern aposta fermament per la participació ciutadana i per fer costat a les associacions veïnals de tots els districtes", ha afirmat.

Les associacions de veïns que participaran són: AV Els Mestrets, AV Bulevard Blasco Ibáñez, AV San Agustín i Sant Marcos, AV Segon Molí, AV la Choquera, AV Venta Nova, AV Meridià, AV Verge de Lledó, AV Ctra. Borriol, Roser i Adjacents, Aula Debat Dones, AV Peri 18, AV Cardenal Costa, AV Gpo. Reis, AV Raval Trinitat, AV San Bernardo, AV Primer Molí, AV Racó del Mercader, AV Saboner, AV Sant Lorenzo, AV Benadressa, AV Rafalafena, AV Doctor Marañón, AV Penyeta Roja, AV La Torreta, As. Gitana, COCEMFE, AV San José Obrer i Cremor, AV L’Aduana, AV Sensal, AV Santa Teresa, AV Camí Fondo, FEDASCICA, COASVECA, UPACS, AV Zona Centre, AV Gumbau, AV La Caseta i AV la Guinea.

Activitats de la jornada

La jornada començarà a les 10.00 hores amb la recepció de les entitats participants, seguida per l'acte de benvinguda, que tindrà lloc a partir de les 10.30 hores, amb l'actuació de batucada de l'associació *Dimonis de la Plana.

Seguidament, a les 11.00 hores, l'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, realitzarà l'acte d'obertura. A les 11.30 hores, començaran les activitats que inclouran taules informatives, exposicions de treballs realitzats per les associacions i actuacions de grups dels centres cívics.

A les 14.00 hores, tindrà lloc el menjar i a les 16.00 hores continuaran les actuacions. La jornada conclourà a les 17.00 hores, amb la clausura de la trobada a càrrec del regidor responsable de l'àrea.

Pujar