19 de setembre de 2020 19/9/20

Benestar Social destaca el treball del Telèfon de l'Esperança en l'atenció a les persones que se senten soles i aïllades

Benestar Social destaca el treball del Telèfon de l'Esperança en l'atenció a les persones que se senten soles i aïllades - (foto 1)

  El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha presentat aquest matí les activitats que tindran lloc a Castelló els pròxims dimecres i dissabte, 15 i 18 de novembre, sengles jornades dedicades pel Telèfon de l'Esperança a celebrar el Dia de l'Escolta.

  Sota el lema 'Escoltant a les persones amb diversitat funcional', i en un acte en el qual ha estat acompanyat pel coordinador de l'Associació del Telèfon de l'Esperança a Castelló, Eustaquio Barreda, López ha explicat que "el 15 i 18 de novembre de novembre han de ser unes jornades de sensibilització en les quals hem de col·laborar a popularitzar l'escolta com un ben necessari en la societat per a servir de base a l'autèntica comunicació, basada en el respecte i el diàleg entre els uns i els altres".

  Així mateix, ha destacat el reconeixement de l'Ajuntament "a la important labor que es realitza des del Telèfon de l'Esperança, perquè no hem d'oblidar que moltes persones del nostre entorn se senten soles i aïllades, i tenen una gran necessitat de ser escoltades".

  Per la seua banda, Barreda ha assenyalat que l'objectiu de la campanya "és donar veu i suport a persones que formen part de col·lectius amb diversitat funcional, així com destacar la labor del voluntariat d'acció social i el treball de les entitats que presten ajuda a persones amb algun tipus de discapacitat en el municipi de Castelló".

  Les jornades també se centraran a "desmuntar mites i trencar amb els prejudicis existents cap a la discapacitat, donar a conèixer el treball de l'associació del Telèfon de l'Esperança a Castelló i promoure l'escolta empàtica i activa entre les persones amb la finalitat de pal·liar el sentiment d'incomprensió p solitud", ha afegit Barreda.

  Les activitats programades es concreten en la celebració d'una taula redona el dimecres, 15 de novembre, en el saló de la Fundació Cajamar, amb la participació de AEMC, ATENEU i ONCE. El dissabte, 18 de novembre, les activitats es desenvoluparan en la plaça Santa Clara amb un taula informativa del Telèfon de l'Esperança, mercat ambulant solidari, tallers infantils, màgia i concert.

   

  Pujar